Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Időjárás

Harmadfokú, piros riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Bércsökkentéssel büntethetik az eladósodott kórházak vezetőit

Harta ViktorHarta Viktor
Gyógytornász foglalkozik egy beteggel budapesti Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályán az átadás napján, 2018. november 29-én.
Gyógytornász foglalkozik egy beteggel budapesti Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályán az átadás napján, 2018. november 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hiába beszélt Kásler Miklós 55 milliárdos kórházi adósságkonszolidációról, sajtóinformációk szerint nem kapja meg minden hitelező a pénzét, és a kórházi vezetők is rosszul járhatnak.

A Népszava kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, az 55 milliárd forint fedezte volna az összes tartozást, de ennek csak alig több mint felét forgatná be a kormányzat a tartozások rendezésébe, a 30, 60, 90 napon túli számláknak csak bizonyos részét utalhatják hitelezőiknek.

A maradék 24 milliárd forintot azok között osztanák szét, akik tavaly óta bizonyíthatóan tettek az eladósodás elkerüléséért, és ügyelnek arra, hogy jó minőségben gyógyítsanak – áll a cikkben, és a Népszava egy előterjesztésre hivatkozva azt is tudni véli,

a kiegyensúlyozott gazdálkodás érdekében „ösztönzőket” építhetnek a kórházi vezetők bérébe.

Ezt a megfogalmazást a lapnak a vezetők bércsökkentésként értelmezték.

Megjegyzik, a dokumentum ugyanakkor elismeri, hogy az eladósodást főként az elmaradt egészségpolitikai intézkedések okozzák.

A Népszava szerint azon egészségügyi intézmények is megüthetik a bokájukat, ahol hibát talált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a korábbi konszolidációs pénzek elköltésében. Ilyet pedig 36 kórháznál találtak a 2016-os adósságrendezéssel kapcsolatban, a hibalista 40 millió forintra rúg.

Ezek is érdekelhetnek

Pintér Sándor véletlenül majdnem kétszer is megemelte az egészségügyisek bérét, de szerencsére időben eszmélt

Orbán ezt is elintézte „a magyar családoknak”: újabb kórházi fekvőbeteg-ellátás szűnik meg

Leszavazták a fideszesek, nem lesz tájékoztatás a kórházak higiéniai állapotáról

„De legalább a túró rudi áfája csökken”: megszűnik az urológiai fekvőbetegosztály hétfőtől a szolnoki Hetényi Géza kórházban

„Késsel a derekában találtak rá”: hátba szúrta az ápolót egy idős nő a miskolci kórházban

Mi történt? Őrizetbe vettek egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst