Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Onnan kapott kritikát Orbán, ahonnan senki nem várta volna

Harta ViktorHarta Viktor
Onnan kapott kritikát Orbán, ahonnan senki nem várta volna
Fotó: MTI/Kollányi Péter

Elkészült a „Jó Állam” jelentés idei kötete, mely aggasztó kritikát fogalmaz meg a sajtószabadság magyarországi helyzetéről – írta az Mfor.hu.

A lap idézett is a birtokába jutott dokumentumból, amelyben a készítők, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a KSH munkatársai úgy fogalmaznak:

„habár a sajtószabadság megítélése – annak természetéből adódóan – nehezen megfogható, szubjektív elemeken alapul, értékelése mégis kiemelten fontos a demokratikus jogállam minőségének meghatározása szempontjából. A sajtó- és szólásszabadság teljes körű érvényesülése nélkül nem beszélhetünk szabad demokráciáról sem, mert a választópolgárok nem jutnak hozzá a politikai álláspontjuk kialakításához szükséges valós információkhoz.”

Az Mfor.hu szerint a kiadványon dolgozó munkacsoport vezetője Cservák Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa volt, emellett a kötet egyes fejezeteit összeállító munkacsoportok vezetői között Csath Magdolna közgazdász és Báger Gusztáv, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára, a monetáris tanács tagja is feltűnik.

A Jó Állam kiadvány elsősorban a kormányzat számára nyújt értékelő áttekintést a magyar állam működésével, hatékonyságával kapcsolatban, konkrét intézkedések megalapozására nem szolgál, de a tágabb összefüggések feltárásával a kormányzás minőségének javítását célozza.

A sajtószabadságról szóló részben többek között felhívják a kormányzat figyelmét arra, hogy 2013-tól kezdődően folyamatosan romló tendencia figyelhető meg e téren.

De vélhetően a lőtéri kutyát nem érdekli majd ez az aggódó hang, főleg így a nemrég létrehozott, közel félezer sajtóorgánumot tömörítő fideszes médiabirodalom, majd annak nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítésének korában.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Balog Zoltán tovább kapaszkodik a pozícióiba, az újabb „reformpedofil” fejlemények után is

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Újabb fideszesek estek egymásnak: úgy megfenyegették sajátjai a körmendi polgármesterjelöltet, hogy inkább visszalép az indulástól