Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Átadták Mészáros Lőrinc „Európában is egyedülálló” kamionparkolóját

Kondipark, mosoda és a női sofőröknek külön fürdési lehetőség is van az oligarcha kamionos pihenőjében, ahová azért térnek be a kamionok, mert mennek az utakon!

Ha kamionok mennek az utakon, akkor működik a gazdaság – fejtette meg az innovációs és technológiai miniszter pénteken az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalának 43-as kilométerénél, az óbaroki lehajtónál, ahol átadták Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha legújabb szerzeményét, egy kamionos pihenőt.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos (j-b) átvágja a nemzeti színû szalagot a pihenőhely átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos (j-b) átvágja a nemzeti színű szalagot a pihenőhely átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Palkovics László az Autóhof Óbarok átadásán nem állt meg a mélyen szántó gondolatokkal, azt is mondta,

„ha nincs mit szállítani, akkor a kamionok sem mennek”, de most nem ez a helyzet,

és üdvözölte Mészáros beruházását; bízik benne, hogy a jövőben még több ilyen épül Magyarországon, ami azt mutatja, gondosodnak a fuvarozókról.

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok tulajdonosa innovatív, hiánypótló beruházásnak nevezte a pihenőhelyet, amely „egyedülálló hazánkban és valószínűleg Európában sincs hasonló”. A parkoló 1,1 milliárd forintból épült meg, „teljesen saját forrásból”

:DDD,

hitel és támogatások nélkül – mesélte.

Az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely az átadó ünnepség napján az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.

Az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely az átadó ünnepség napján az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak, 4 túlméretes szerelvénynek, továbbá veszélyes anyagot, illetve élőállatot szállító szerelvénynek alakítottak ki parkolókat.

A területen külső kondipark, vandálbiztos fürdők és mosoda létesültek, de külön fürdési lehetőséget biztosítanak a női sofőröknek. A kamionvezetők kényelmét bolt, étterem, 19 szobás panzió, bankautomata, útdíj fizetési lehetőség és üzemanyagkút is biztosítja

– emelte ki Mészáros, és azt sem titkolta, hogy a fejlesztéssel tizenhat új munkahely jött létre.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos a hazai közlekedés-fejlődés történetének egyik fontos állomásának nevezte Mészáros kamionos pihenőjének átadóját. Megemlítette, hogy „Pannónia Szívében” számos hasonló beruházás indult el, ezek közé sorolta a mezőgazdasági mintagazdaságok létrejöttét, Felcsúton a stadion és a sportcsarnok megépülését, Martonvásáron a kompakt neutronforrás és az agrár innovációs centrum megvalósítását, és elbüszkélkedett olyan, még el sem kezdett fejlesztésekkel is, mint Kajászón a világszabadalomnak minősített biofoszfát üzem, vagy Bicskén az „intermodális csomópont” megépítése, amit 2012 óta szint minden beszédében beígér Tessely a helyieknek.