Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Külföld

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Kovács Zoltán nagyon kifakadt egy New York Times-cikk miatt

Nagy pofont kapott ma a Manhattan-i klikk.

„Oly éber” Magyarországot illetően a The New York Times szerkesztőbizottsága, amelyet nagyon „izgat” és „aggaszt” Orbán Viktor „jobboldali, nativista, nacionalista politikája” – panaszolta el az abouthungary.hu kormányzati megmagyarázóoldalon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kovácsot az amerikai újság egy, a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktorral foglalkozó cikke nem hagyta nyugodni, sőt, szerinte

a „Manhattan-i klikkhez” a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója is,

aki – mint megjegyzi – „véletlenül” a CEU egy volt professzora, és „gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról”.

„Csakhogy ez nem így történt” – írja az államtitkár, és újra előadta a kormányzati álláspontot, miszerint a Közép-európai Egyetem még mindig szabadon működik Magyarországon, a CEU viszont szerinte még mindig nem folytat semmilyen felsőfokú képzést az Egyesült Államokban.

Kovács Zoltán úgy tudja, a The New York Times szerkesztőbizottsága „álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt”. Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van szó – írja –, „amelyet tetten értek azon, hogy jelentős hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak” – leplezte le az újságot Kovács.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy „Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt”. „Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról – beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált -, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben” – mesélte Kovács Zoltán.

„Van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul?”

– teszi fel a megsemmisítő kérdést írásában az államtitkár.

Ez is érdekelhet:
„Hányinger volt, hogy a kisfiamnak el kellett magyaráznom, hogy a Mikulás bizonyára elfáradt, azért a polgármester bácsi adja át a csomagot”

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Itt az új megszorítás: „háborúellenes akciótervről” döntött a kormány, védelmi pénzt szednek a multiktól

Kiskorú zaklatásával vádolja a propaganda Magyar Pétert, itt a válasza

Hadházy Ákos is beleszállt az ATV-be: „a demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna”

Levélben zargatja az érettségizőket Orbán Viktor

E-mailt küld a kormány a magyaroknak, mert nem ömlik még elég helyről az idióta háborús propaganda

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Elege lette a szülőknek a háborús plakátokból Orosházán