Kovács Zoltán nagyon kifakadt egy New York Times-cikk miatt

Nagy pofont kapott ma a Manhattan-i klikk.

„Oly éber” Magyarországot illetően a The New York Times szerkesztőbizottsága, amelyet nagyon „izgat” és „aggaszt” Orbán Viktor „jobboldali, nativista, nacionalista politikája” – panaszolta el az abouthungary.hu kormányzati megmagyarázóoldalon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kovácsot az amerikai újság egy, a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktorral foglalkozó cikke nem hagyta nyugodni, sőt, szerinte

a „Manhattan-i klikkhez” a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója is,

aki – mint megjegyzi – „véletlenül” a CEU egy volt professzora, és „gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról”.

„Csakhogy ez nem így történt” – írja az államtitkár, és újra előadta a kormányzati álláspontot, miszerint a Közép-európai Egyetem még mindig szabadon működik Magyarországon, a CEU viszont szerinte még mindig nem folytat semmilyen felsőfokú képzést az Egyesült Államokban.

Kovács Zoltán úgy tudja, a The New York Times szerkesztőbizottsága „álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt”. Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van szó – írja –, „amelyet tetten értek azon, hogy jelentős hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak” – leplezte le az újságot Kovács.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy „Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt”. „Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról – beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált -, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben” – mesélte Kovács Zoltán.

„Van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul?”

– teszi fel a megsemmisítő kérdést írásában az államtitkár.

Ezek is érdekelhetnek