Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Kovács Zoltán nagyon kifakadt egy New York Times-cikk miatt

Nagy pofont kapott ma a Manhattan-i klikk.

„Oly éber” Magyarországot illetően a The New York Times szerkesztőbizottsága, amelyet nagyon „izgat” és „aggaszt” Orbán Viktor „jobboldali, nativista, nacionalista politikája” – panaszolta el az abouthungary.hu kormányzati megmagyarázóoldalon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kovácsot az amerikai újság egy, a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktorral foglalkozó cikke nem hagyta nyugodni, sőt, szerinte

a „Manhattan-i klikkhez” a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója is,

aki – mint megjegyzi – „véletlenül” a CEU egy volt professzora, és „gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról”.

„Csakhogy ez nem így történt” – írja az államtitkár, és újra előadta a kormányzati álláspontot, miszerint a Közép-európai Egyetem még mindig szabadon működik Magyarországon, a CEU viszont szerinte még mindig nem folytat semmilyen felsőfokú képzést az Egyesült Államokban.

Kovács Zoltán úgy tudja, a The New York Times szerkesztőbizottsága „álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt”. Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van szó – írja –, „amelyet tetten értek azon, hogy jelentős hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak” – leplezte le az újságot Kovács.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy „Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt”. „Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról – beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált -, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben” – mesélte Kovács Zoltán.

„Van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul?”

– teszi fel a megsemmisítő kérdést írásában az államtitkár.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz