Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Belföld

Újabb olimpiai bajnok indulhat a Fidesz színeiben az önkormányzati választásokon

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Újabb vállalatcsoportot falt fel a felcsúti kisgömböc

Az egykor szintén akut közpénzbulimiás Simicska Lajos által összekuporgatott agráripari szajré került most „Mészáros Lőrinchez”.

RövidenRöviden
Újabb vállalatcsoportot falt fel a felcsúti kisgömböc

Mészáros Lőrinc megvásárolja a Mezort Általános Befektetési Zrt.-t – közölte az üzletember által megbízott kommunikációs cég hétfőn.

A közlemény szerint az „üzletember” magánszemélyként veszi meg a több cégből álló, sárvári központú, a Mezort Zrt. vezetésével működő mezőgazdasági vállalatcsoportot. Az adásvétel a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat.

A 2004-ben a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. együttműködésével létrehozott Mezort Zrt. és cégei Magyarország egyik legmodernebb, számos agrárágazatban sikeresen tevékenykedő, környezettudatos vállalatcsoportja, amelyek együttesen éves szinten tízmilliárd forint fölötti árbevételt realizálnak. Profiljukba tartozik a szántóföldi növénytermesztés és vetőmagelőállítás, a tejelő és húsmarhatartás, a sertéstenyésztés, és az ahhoz szükséges takarmánygyártás – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc cégcsoportjában eddig is voltak agrárérdekeltségek, a meglévő szakemberek és a tőkeerős vállalkozások garanciák arra, hogy stabil működésüket – továbbra is magyar kézben – folytathassák ezek a gazdaságok, amelyek Mosonmagyaróvár-Szombathely-Sárvár vidékén 600 állandó és majdnem ugyanennyi idénymunkásnak és családjuknak adnak megélhetést a mezőgazdasági szektorban.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Újra Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, ennyivel nőtt a vagyona egy év alatt

Várkonyi Andrea Mészáros Lőrincről: higgadt, bölcs, elképesztő érzéke van a romantikához

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Friss fotókon Mészáros Lőrinc, aki idén is Spanyolországig utazott, hogy felcsúti futballistákat láthasson