Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Felgyorsítanák az Orbánékkal szembeni eljárást a CEU kiűzése miatt

Manfer Weber.
Manfer Weber.

Rendkívül szomorú, hogy a magyar kormány nem jutott megegyezésre a CEU-val annak érdekében, hogy az továbbra is folytassa Magyarországon az Egyesült Államokban akkreditált programjait – közölte Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője hétfőn.

Elfogadhatatlan, hogy egy egyetem költözésre kényszerül manapság az Európai Unióban

– mondta Weber, aki szerint sürgősen szükség van az Európai Unió Bíróságának döntésére a magyar felsőoktatási törvényről.

„Arra szólítjuk fel az uniós bíróságot, hogy gyorsítsa fel az eljárás menetét és hozzon döntést az Európai Bizottság által beterjesztett, a magyar felsőoktatási törvényre vonatkozó ügyben” – húzta alá a képviselő.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője üzenetében úgy fogalmazott: „sötét nap ez Európában az oktatás szabadsága és a liberális demokrácia számra”. A képviselő „szégyenletesnek” nevezte, hogy az Európai Néppárt (EPP) mindezt eltűri és végignézi.

Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő is hasonló álláspontjára célzott, amikor a Twitteren azt írta, Manfred Weber a törvényi eljárások mögé rejti felelősségét.