Bulvár

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Bűnügy

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razzián

Baleset

Nagy baleset az M7-esen, lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát

Egy 29 éves nő rávett egy 88 éves férfit, hogy vegye feleségül, majd családostul beköltözött a házába

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki az időskorúakat érintő ingatlancsalási ügyben.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség mintegy két héttel ezelőtt összehangolt akcióban tíz embert – köztük négy ügyvédet – hallgatott ki gyanúsítottként időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A nyomozó ügyészek a napokban egy újabb gyanúsítottat, egy 29 éves nőt is kihallgattak.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017 elején egy nő és élettársa – aki az ügyben már gyanúsítottként szerepel – testvéreknek adták ki magukat, és rávettek egy 88 éves férfit, hogy vegye feleségül a nőt.

Ezután családostul beköltöztek az időskorú sértett lakásába, őt pedig a lakás egy kis helyiségébe költöztették, rendszeresen elkérték a pénzét, erőszakkal megakadályozták, hogy elhagyja a lakást, és bántalmazták is.

Az ügyészség tájékoztatása szerint ez alkalmas a személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, a sértett sanyargatásával, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, valamint folytatólagosan elkövetett csalás megalapozott gyanújának megállapítására.

Az ügyészség távoltartás elrendelését és a sértettel közösen használt ingatlan elhagyására kötelezést indítványozott a bíróságnak, arra hivatkozva, hogy fennáll a veszélye annak, a sértettel közös háztartásban élő gyanúsított a sértett sérelmére újabb bűncselekményt követne el, és az időskorú férfi befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. A bíróság az ügyészség indítványának megfelelően elrendelte a távoltartást és kötelezte a nőt a sértettel közösen használt lakás elhagyására. A kényszerintézkedés időtartama négy hónap. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezéssel éltek ellene.

A budapesti nyomozó ügyészek november közepén kilenc helyszínen állítottak elő összesen tíz embert, köztük négy ügyvédet. A megalapozott gyanú velük szemben többrendbeli, jelentős kárt okozó, idős vagy fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette vagy kísérlete. A négy jogászt ügyvédi visszaéléssel gyanúsítják.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a most kihallgatott nő élettársát már meggyanúsította személyi szabadságától megfosztott ember sérelmére, a sértett sanyargatásával, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, valamint folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével.

Ez is érdekelhet:
Megtalálták a CEU-tüntetőkre támadó 4-es metrós suttyót

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Taxisokat terrorizáló bűnözőkre csaptak le Budapesten

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Elfogtak egy emberölés miatt keresett férfit Budapesten

Megöltek egy férfit Eperjeskén, egy nőt súlyosan bántalmaztak

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Megkéselte volt élettársát és egy férfit egy 22 éves baranyai fiatal