Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Élőben, az épület elől nyilatkozott az ATV vezetője a kigyulladt székházukról

Pénteken már biztosan nem lesz élő adás.

A délutáni tűzeset miatt pénteken már biztosan nem lesz élő adás az ATV-n, jelenleg nincs áram az épületben – mondta Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója azután, hogy kigyulladt a televízió székházának teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután.

Az ATV Facebook-oldalán közzétett videóban a vezérigazgató elmondta: délután 2-kor erős füstöt éreztek az épületben, és ezért kiürítették azt.

Elmondtuk, mi történt, miért nincs adás:

Posted by Krug Emília on Friday, November 30, 2018

Az adás még fél óráig ment, majd le kellett kapcsolni az áramot – tette hozzá.

Németh úgy tudja, az épület tetején hegesztettek, egy szikra elpattant, emiatt az álmennyezetnél tűz keletkezett, és izzani kezdett a mennyezet.

A tűzoltók eloltották a tüzet, az épület már biztonságos, de még nem lehet bemenni. Jelenleg nincs áram az ATV két épületében, remélhetőleg ez estére megváltozik – tudatta.

Németh S. Szilárd úgy folytatta: hazaküldték a riportereket, szerkesztőket, pénteken már biztosan nem lesz élő adás, de remélik, hogy szombaton már minden úgy lesz, „ahogy a műsorújságban szerepel”. Hozzátette: ha péntek este visszajön az adás, akkor felvett és archív anyagokat sugároznak.

Kitért arra is, hogy nem sérült meg senki, és jelen állás szerint a műszaki berendezésekben sem esett komoly kár. Felhívta a figyelmet viszont arra: ahhoz, hogy az izzást kezelni lehessen, a tetőt több ponton meg kellett bontani, ezért a székház teteje most „lyukas”.