Kigyulladt az ATV székháza

Lángra kapott az ATV kőbányai székháza péntek kora délután.

Tűzoltók dolgoznak a kigyulladt ATV-székház tetején még izzó részek oltásán a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton 2018. november 30-án.
Tűzoltók dolgoznak a kigyulladt ATV-székház tetején még izzó részek oltásán a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton 2018. november 30-án. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kigyulladt az ATV-székház teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután. Az épületet kiürítették, harminc ember hagyta el a székházat – közölte Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi szerint a fém tetőszerkezet alatti területen keletkezett a tűz, amely „vélhetően nagy kiterjedésben” ég. A tűzoltóknak meg kell bontaniuk a tetőszerkezetet ahhoz, hogy láthassák, pontosan mekkora a tűz. Munkájukat nehezíti, hogy többtonnás elemek is vannak a tetőn.

A tűzesetben nem sérült meg senki.

A HVG helyszínen tartózkodó munkatársa szerint mindenkit kitereltek az épületből és egy műsor felvételét is meg kellett szakítani. A csatorna adásában egyelőre nincs fennakadás.

A lap úgy tudja, az épületben épp bővítési munkálatok folynak, a munkával érintett részen keletkezhetett a tűz.

Kapcsolódó hírek