A DK megkérte Tarlóst, hogy jövőre ne induljon újra a főpolgármesteri címért

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz a bebukott budapesti elektronikus jegyrendszer ügyében, amely szerintük eddig 36 milliárd forintjába került a fővárosi adófizetőknek.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint elmondta,

Tarlós Istvánnak – állításával ellentétben – tudnia kellett az elektronikus jegyrendszer kialakításának minden lépéséről, ezért azt kérik tőle, hogy jövőre ne induljon újra a főpolgármesteri címért.

Emlékeztetett, a DK korábban többször kezdeményezte már Dabóczi Kálmán, a BKK vezetőjének menesztését, szerintük azonban ennek az ügynek a városvezetésben is vannak felelősei. „Kár, hogy Tarlós István csak a portást rúgta ki” – fogalmazott.

Gy. Németh Erzsébet közölte, Élő Norbert, a BKK felügyelőbizottságának DK-s tagja kezdeményezte a testület azonnali összehívását.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, több európai nagyvárosban, valamint Debrecenben is sikerült a budapestinél olcsóbban megvalósítani az elektronikus jegyrendszert. A DK nem érti, hogy a városvezetés korábban miért azzal a céggel kötött szerződést a kivitelezésről, amellyel most fel kellett bontani a szerződést – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek