Elindult az adventi fényvillamos Budapesten

A 2-es és a 19-es vonalán, de a metrópótló vonalon is lehet vele találkozni.

Fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos a fővárosi Jászai Mari téren 2018. november 2-én.
Fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos a fővárosi Jászai Mari téren 2018. november 2-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elindult az adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön délután Budapesten.

Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő villamost 39200 leddel és mintegy három és fél kilométer fényfüzérrel díszítették fel, és menetrendszerűen közlekedik többek között a 2-es és a 19-es vonalán, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz a következő hetekben a városnak.

Fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2018. november 29-én.

Fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2018. november 29-én.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, de az ünnepek keretében pár hétig – az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, vízkeresztig – ismét szállít utasokat. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

Kapcsolódó hírek