Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Ma állítják fel az Ország Karácsonyfáját Budapesten, Kovátsné küldi Putnokról

A 18-20 méteres fán lesz 33600 színes izzó, fényfüzérből 2,4 kilométer, szenteste pedig érkezik a kis Jézus is a jászolba.

Daruval állítják fel tűzoltók az ország karácsonyfáját az Országház előtt 2018. november 28-án.
Daruval állítják fel tűzoltók az ország karácsonyfáját az Országház előtt 2018. november 28-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Szerdán állítják fel a budapesti Kossuth téren az Ország Karácsonyfáját, és kezdik meg a feldíszítését – közölte az Országgyűlés sajtóirodája.

Mint írják, az idén a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlásából érkezett a mintegy 18-20 méter magas, 65 centiméteres törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő.

A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg a Kossuth térre, majd ezt követően díszítik fel.

A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes stabilan tartani.

A fenyőfát egy 130 centiméteres, 30 kilogrammos csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz ékesíti. A díszítéshez – a korábbi évekhez hasonlóan – 2400 folyóméter ledes fényfüzért használnak, 33600 színes izzóval. A fa körül – immár hagyományosan – 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel. A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, amely december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal.

A Kossuth tér és a Karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától látható. Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot – tűzifaként – rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban