Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Lókupecnek nevezte Orbánt, kizárták az ülésről a Jobbik képviselőjét

Jakab Péter a Parlamentben.
Jakab Péter a Parlamentben. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kikapcsolták a jobbikos Jakab Péter mikrofonját, majd repült is az ülésről a politikus, miután lókupecnek nevezte Orbán Viktort a Parlamentben.

A 444 tudósítása szerint Jakab először akkor kapott figyelmeztetést az ülést vezető Latorcai Jánostól, miután azt mondta,

vidéken aggódnak a Duna vízállása miatt, mert így könnyen befagy, és még végén a Viktor megkoronáztatja magát.

Orbán nem jött zavarba a zrikálástól (nem szokott, kívánt ő már boldog karácsonyt is kínos felszólalásra válaszul), annyit mondott, a koronázást tiltja a magyar alkotmány.

Jakab Péter viszontválaszában először azt mondta, a Duna jege úgyis beszakadna, mivel a miniszterelnök annyit hazudik. A folytatásban pedig azt szegezte Orbánnak, hogy

„Királynak képzeli magát, aki azt képzeli, hogy bármit megtehet az országban. Ha úgy tartja királyi kedve, akkor bukott diktátorokat fogadhat be, miközben pedig a saját népét elüldözi. Ha úgy tartja az úri kedve, akkor ajándékokat fogadhat el a korrupt haverjaitól, miközben a saját népét kisemmizi. Miniszterelnök úr, ön királynak képzeli magát, de valójában tudja, hogy micsoda? Tudja, hogy ön mi? Egy közönséges lókupec!”

Latorcai János itt kikapcsolta a jobbikos mikrofonját, majd ezután a fideszes többség 103 szavazattal döntött Jakab Péter ülésről való kizárásáról.

Orbán ezután annyit tett még hozzá: a lókupecség tisztességes szakma, inkább az a kérdés, hogy a vezető ért-e a vezetéshez, ezt pedig majd eldöntik a választók.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat