Kiderült, hogyan akarták megmérgezni társukat a sárvári kisdiákok

Megfigyelésre kórházba szállították, de orvosai szerint nem szenvedett maradandó károsodást és már otthon lábadozik az a kislány, akit tegnap Sárváron társai akartak megmérgezni.

Úgy tudni, körömlakklemosó oldószert, acetont tett két osztálytársa az alsós kislány italába.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság korábban annyit megerősített, hogy az ügyben büntetőeljárást indult, de részletekkel nem szolgált.

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója szombaton elmondta: természetesen a tankerület is kivizsgálja a történteket, de a rendőrségi nyomozás lezárultáig részletekről ők sem nyilatkozhatnak. Hozzátette: szerencsére a kislány orvosai szerint már jól van, nem szorul kórházi kezelésre.

Az egyik sárvári iskolában történt mérgezésről a nyugat.hu olvasói levélre hivatkozva számoltunk be mi is pénteken, majd a részletekről a 112press.hu írt bővebben.

Beszámolójuk szerint két kilenc év körüli kislány valamin összeveszett, és

egyikük úgy akarta büntetni a másikat, hogy az italába körömlakklemosót, acetont öntetett egy harmadik osztálytársukkal.

Szinte azonnal rájöttek, hogy butaságot csináltak, ezért az acetont betöltő kislány kiöntötte az italt. A kulacs alján azonban még maradt némi folyadék, és belekortyolt a megbüntetni akart gyerek. Röviddel ezután hasfájásra panaszkodott, ezért osztálytársai szóltak tanítójuknak, az iskola vezetői pedig értesítették a mentőket és a szülőket is.

Ezek is érdekelhetnek