Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Ismét magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

A fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyütt csütörtökön Kárpátalján – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.

Az óriásplakátokon Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora látható, mögöttük pedig egy turulmadár. A plakátok alján látható felirat arra szólítja a polgárokat, hogy együtt győzzék le a fasizmust.

karpatalja_plakat

Fotó: mukachevo.net

A rendvédelmi szervek és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nem tudja, ki helyezte ki az óriásplakátokat. Mindazonáltal a jelek arra utalnak, hogy a mostani ügynek köze lehet ahhoz az esethez, amikor október 20-án Állítsuk meg a szeparatistákat! felirattal és a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének – köztük Orosz Ildikónak – a neveivel és fényképeivel jelentek meg óriásplakátok a főutak mentén Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.

Az orgánum emlékeztetett arra, hogy Orosz Ildikót az SZBU kárpátaljai kirendeltsége a múlt héten Ungváron kihallgatta az október 23-án Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján tartott központi megemlékezésen mondott beszéde miatt, amelyben az ukrán hatóságokat „kommunista és fasiszta módszerek” alkalmazásával vádolta.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz