Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bezárják a 69 millióból felújított pszichiátriát a Merényiben

Szakemberhiányra hivatkozva számolják fel a részleget, ahol régebben a radiátorhoz kötözék a betegeket.

Bezárják a 69 millióból felújított pszichiátriát a Merényiben
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hamarosan a Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézet veszi át a Dél-Pesti Centrum Kórházhoz tartozó Merényi pszichiátria betegeit és dolgozóit, mivel a Népszava információi szerint december végén megszűnik az osztály.

A lapnak többen úgy nyilatkoztak, még semmi konkrét felvilágosítást nem kaptak a kórház vezetésétől, de közben azt hallják, hogy az év végén lehúzza a rolót a 2007-ben kialakított osztály. Mindezek mellett arra kérték őket, hogy ne meneküljenek pánikszerűen az intézményből.

Az osztályt 69 millió forintból újították fel két éve. 2017-ben a vezetőség még úgy nyilatkozott, rendben működnek, a betegek biztonságban vannak.

Mostanra viszont a Népszava szerint csak néhány orvos maradt az osztályon.

Januárban arról szóltak a hírek, hogy a Dél-Pesti Centrum Kórház főigazgatója, Vályi Nagy István 2017 szeptemberében a személyi feltételek hiánya miatt maga kért engedélyt arra, hogy a pszichiátrián 64 ágyból 30-on szüneteltethesse a betegellátást.

A Merényi Kórház pszichiátriája az embertelen bánásmód és körülmények között is szerepelt a hírekben. A Népszava, felidézve egy ombudsmani látogatás jelentését, megjegyezte, a zsúfolt osztályon a radiátorhoz kötözték ki a betegeket, beáztak a helyiségek, a mosdóból kifolyt szennyvíz több kórtermet elárasztott, orvossal alig találkoztak. Emellett itt esett meg, hogy a cikk szerint egy beteg megölt egy másikat, illetve egy másik páciens kiugrott az ablakon.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz