Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

A CEU mellett tüntetettek Budapesten

A CEU mellett tüntetettek Budapesten
Fotó: Facebook/Momentum Mozgalom

A demonstráción Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azt mondta:

a kormány fél a tudástól, és az a baja a CEU-val, hogy „kész válaszok visszaböfögése” helyett autonóm gondolkodásra nevel.

Szél Bernadett úgy fogalmazott: ez „az elnyomó hatalom” a „Soros-hálózatot” nevezte meg ellenségéül, pedig az nem létezik.

De van egy hálózat, amelynek tagjai hisznek abban, hogy egy demagóg populistával szemben mindig értéket őrzők állnak. Ez a hatalom nem a stúdióbeszélgetésektől és a parlamenti felszólalásoktól, hanem az utcától fél – tette hozzá.

A tüntetésen Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke azt mondta: Orbán Viktor az erő nyelvén beszél, abból ért, „kiröhögi a diplomáciát, és átgázol mindenkin, aki csöndben marad”. Ezért arra kérte a felsőoktatás, az egészségügy és a közoktatás vezetőit, szereplőit, hogy működjenek együtt, fogjanak össze, és a Momentum támogatja őket.

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja, a CEU volt hallgatója azt mondta: a CEU ügye nem a kultúrák harca és nem az értékeké, mert a rezsimnek nincsenek értékei, csak érdekei.

Mécs János, a CEU hallgatója és az ELTE ÁJK oktatója, azt mondta, ha az intézmény egy év múlva nem múlva nem lesz Magyarországon, az ország szegényebb lesz.

A fővárosi Egyetem téren tartott demonstráción a tüntetők megtöltötték a területet a Károlyi utca végében felállított színpadtól az egyetem épülete mentén.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!