200 kamion adományt hozott már egy holland alapítvány a magyar rászorulóknak

200 kamion adományt hozott már egy holland alapítvány a magyar rászorulóknak
Fotó: Facebook/Stichting Kinderen In Nood

Megérkezett Debrecenbe a holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) kétszázadik kamionja. A szervezet a Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve évek óta segít a magyarországi és határon túli rászoruló gyermekeken és családokon ajándékcsomagokkal, bútorokkal, játékokkal és ruhaadományokkal.

A kétszázadik adománykamion apropóján hálaadó gyermeknapot tartottak szombaton Debrecenben.

René van Hell, Hollandia magyarországi nagykövete köszöntőjében megemlékezett a 100 éve befejeződött első, majd a későbbi második világháborúról, Magyarország kommunista megszállásáról, a nyugat és kelet között „lehullott” vasfüggönyről, s azt mondta: „most Magyarország és Hollandia kéz a kézben áll egymás mellett az Európai Unióban”.

Juhász Márton, a református szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója kiemelte: a Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta azon dolgozik, hogy a rászorulók terheit könnyíteni tudja.

A holland Stichting Kinderen in Nood rendszeresen támogatja a szervezet közvetítésével a hazai és határon túli családokat: gyermekek számára ajándékcsomagot, rászoruló családoknak ruhaadományt, a nehéz helyzetben lévő intézmények számára pedig bútorokat és anyagi támogatást is juttattak már el, legutóbb például a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség bombatámadásban kiégett székházának felújítását segítették – sorolta.

A holland szervezet képviselői a debreceni rendezvényen a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői hálózata gyermekeinek ajándékcsomagokat és mesekönyveket adtak át.

Ezek is érdekelhetnek