Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

200 kamion adományt hozott már egy holland alapítvány a magyar rászorulóknak

200 kamion adományt hozott már egy holland alapítvány a magyar rászorulóknak
Fotó: Facebook/Stichting Kinderen In Nood

Megérkezett Debrecenbe a holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) kétszázadik kamionja. A szervezet a Magyar Református Szeretetszolgálattal együttműködve évek óta segít a magyarországi és határon túli rászoruló gyermekeken és családokon ajándékcsomagokkal, bútorokkal, játékokkal és ruhaadományokkal.

A kétszázadik adománykamion apropóján hálaadó gyermeknapot tartottak szombaton Debrecenben.

Er wordt echt uitgepakt in Hongarije.

Posted by Stichting Kinderen In Nood on Saturday, November 10, 2018

René van Hell, Hollandia magyarországi nagykövete köszöntőjében megemlékezett a 100 éve befejeződött első, majd a későbbi második világháborúról, Magyarország kommunista megszállásáról, a nyugat és kelet között „lehullott” vasfüggönyről, s azt mondta: „most Magyarország és Hollandia kéz a kézben áll egymás mellett az Európai Unióban”.

Juhász Márton, a református szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója kiemelte: a Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta azon dolgozik, hogy a rászorulók terheit könnyíteni tudja.

A holland Stichting Kinderen in Nood rendszeresen támogatja a szervezet közvetítésével a hazai és határon túli családokat: gyermekek számára ajándékcsomagot, rászoruló családoknak ruhaadományt, a nehéz helyzetben lévő intézmények számára pedig bútorokat és anyagi támogatást is juttattak már el, legutóbb például a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség bombatámadásban kiégett székházának felújítását segítették – sorolta.

A holland szervezet képviselői a debreceni rendezvényen a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői hálózata gyermekeinek ajándékcsomagokat és mesekönyveket adtak át.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!