Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Megindult a gigantikus kormányzati kirúgáshullám

Harta ViktorHarta Viktor
Gulyás Gergely kormányinfót tart.
Gulyás Gergely kormányinfót tart. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megkezdődtek a kirúgások a központi közigazgatásban, a Központi Statisztikai Hivatalban már kedd délután elkezdtek felmondóleveleket osztani. A minisztériumokból 2600, a háttérintézményekből pedig 4000-nél is több embert bocsátanak el.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még augusztusban jelentette be, hogy drasztikusan lecsökkentik a minisztériumokban és háttérintézményeikben alkalmazott köztisztviselők létszámát.

Kedden kiderült, hogy összesen 6810 embert eresztenek szélnek, a minisztériumokban 2600 munkahelyet kell megszüntetni, a háttérintézményekben pedig 4210-et rúgnak ki. Most a Népszava arról írt, hogy a kirúgási hullám már meg is kezdődött. A cikk szerint a Központi Statisztikai Hivatalban kedden délután átadták a felmondóleveleket az érintett munkatársaknak. A lap úgy tudja,

a kirúgottak kiborulva, sírva fogadták a döntést, annak ellenére, hogy augusztus óta gyakorlatilag csak azzal foglalkoztak, hogy ki megy, ki maradhat. Az elküldött emberek számítógépeit abban a pillanatban lekapcsolták, ahogy átvették a felmondó levelüket

– áll a cikkben.

A Népszava szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium járt a legrosszabbul, itt 517 státust törölnek, a Belügyminisztériumban 401, a Miniszterelnöki Kabinetirodán 10 álláshely szűnik meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményein lényegében dózerral mennek át: 2250 helyet számolnak fel.

Azt intézményenként döntötték el, hogy mennyi ebből az üres státusok eltörlése. A Népszavának név nélkül nyilatkozó tisztviselők szerint a leépítéssel több lesz a munka a maradóknak, miközben már így is ingyen túlóráznak egész héten. Az időzítést, miszerint a novemberi hosszú hétvége előtt kezdődtek a kirúgások, embertelen megoldásnak tartják.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Átlagosan 3,8 százalékkal drágult az élet januárban a KSH szerint

13,7 százalékkal csökkent az ipari termelés decemberben, a kiskereskedelmi forgalom is földbe állt

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért