Belföld

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Viharos széllel érkezik a hidegfront

RövidenRöviden

Az Országos Meteorológiai Szolgálata azt írta: ma, késő este előbb az Északi-középhegység magasabb részein, majd az ország északi harmadán egyre több helyen fordulhatnak elő viharos (óránkénti 60-70 kilométeres) széllökések.

A viharos szél veszélye miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Mint kifejtették,

nagyobb területen elsősorban az Észak-Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén és a Dél-Alföldön kell óránkénti 70-90 kilométeres széllökésekre számítani.

A Mátrában, a Börzsönyben és a Bakonyban reggel, délelőtt időnként akár óránkénti 90-100 kilométeres is lehet a szél sebessége. A nap második felében fokozatosan egyre ritkábban és kevesebb helyen, többnyire záporokhoz kötődve alakulhat ki viharos széllökés, majd csütörtökre virradóra mindenhol jelentősen veszít erejéből a szél.

Az előrejelzés szerint szerdán átmenetileg több helyen várható eső, zápor, legkésőbb délnyugaton szűnik meg a csapadék, és csökken a felhőzet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 7 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 15 fok között várható, délelőtt áll be a maximum, ekkor délnyugaton még 16-18 fok is lehet. Délután már országszerte hűl a levegő.

Csütörtökön szórványosan valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 10 és 17 fok között várható.

Ezek is érdekelhetnek

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Télies fordulat jön a hétvégén

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Érkezik a havazás! Téliesre fordul az időjárás, erős fagy várható a hétvégén

Országos fagy jön éjjel, −8 fok is lehet: térképen mutatjuk, hol lesz a leghidegebb

Sarkvidéki légtömeg ront ránk, napokon belül megjöhet az első nagyobb havazás