Belföld

Te rohadék! Te szar alak! – Újabb fideszesnek gurult el a gyógyszere, nagyon pánikolhatnak

Baleset

Halálos balesetet okozott egy 32 éves férfi, majd elsétált a helyszínről

Belföld

Magyar Péter fingatja a fideszes mamelukokat az Európai Parlamentben

Brutális erőszakoló, verekedő „családapa” ellen emeltek vádat Nyíregyházán

rendőrség; rendőrautó
Fotó: police.hu

Testi sértés, szexuális és kapcsolati erőszak, illetve kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki éveken keresztül bántalmazta feleségét és gyermekeit Nyíregyházán.

Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője szerdai közleményében azt írta, a vádirati tényállás szerint a középkorú férfi feleségével és négy gyermekével élt együtt. A házastársak viszonya másfél-két évvel ezelőtt megromlott, gyakoriak voltak közöttük a veszekedések.

A férfi eleinte egy-két pofont adott a feleségének, megszorította a karját, de később már olyan erővel bántalmazta, hogy annak nyomai láthatóak voltak a nő testén, akinek férje utasítására alapozóval vagy ruházatával kellett lefednie a bántalmazás nyomait.

A férfi tulajdonának tekintette a feleségét, szexuális erőszakot is elkövetett ellene, miközben elvárta, hogy „uram, parancsolómként” nevezze őt, majd megfenyegette, ha el meri hagyni, megöli őt.

Az egyik alkalommal egy rongyot meggyújtva a ház felgyújtásával fenyegette meg családját, máskor pedig késsel a kezében a nő megölésével és szemének kinyomásával fenyegetve tartotta őt rettegésben. Az agresszív családapa viselkedésének gyakran tanúi voltak a gyerekek is, akik félelmükben elbújtak vagy hangosan sírtak, ha pedig megpróbálták anyjuk bántalmazását megakadályozni, ők is áldozatul estek a férfi agressziójának – közölte Borsodi-Buss Emese.

A szóvivő hozzátette, a férfi legutóbb idén márciusban, gyermekei szeme láttára bántalmazta, ököllel ütötte és megrúgta a feleségét, majd amikor a hatéves kisfiú a szülei közé állt, a férfi a gyermeket is megütötte.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben – beismerése esetén – öt év börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak.

Ez is érdekelhet:
Jön az újabb nemzeti konzultáció: most a „tízmillió gazdasági szakértőt” várják a kérdőívekhez

Jön az újabb nemzeti konzultáció: most a „tízmillió gazdasági szakértőt” várják a kérdőívekhez

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Megölte 12 éves szerelmét egy 32 éves férfi Nyíregyházán

Orbán Viktor sámlira állva mondta a magáét válogatott hívei előtt Nyíregyházán

Tűz ütött ki egy nyíregyházi szeméttelepen

Orbán Viktor rábeszélte Ferit

Elképesztő pofátlan büntetést kértek a nevelt kisfiát megfullasztó, a holttesttel két napig autózó nőre

Fordulat a meggyilkolt 12 éves lány ügyében, megszólalt a nagybátyja

Tragikus motorbaleset Nyíregyházán, meghalt egy 16 éves fiatal