Belföld

Magyar Péter újabb simlisséget gyanít, hatalmas patáliát csapott

Baleset

Meghalt egy ember a gödöllői benzinkúton

Belföld

A vízügy megtalálta a bűnbakot: a nézelődők okozzák a legtöbb gondot

Orbán most egymillió forintos átlagfizetéssel hülyíti az EU legszegényebb országát

14 év alatt az EU legszegényebbjei lettek a magyarok, na, de majd most, most aztán már tényleg minden jó lesz!

orban-radio
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorban 2022. július 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

„Két-három éven belül egymillió forint lehet az átlagjövedelem. Magyarország meg tudja csinálni!”

– kurjongatott a miniszterelnök péntek reggel a Facebook-oldalán, miután a Kossuth rádió propagandaműsorában is előadta, hogy a kormányülésen megbeszélték: két-három éven belül hogyan lehetne elérni az ezereurós minimálbért, és a (KSH-által hazudozott) mintegy hatszázezer forintos átlagbér egymillió forintra emelését.

Két-három éven belül egymillió forint lehet az átlagjövedelem. Magyarország meg tudja csinálni!

Posted by Orbán Viktor on Thursday, October 3, 2024

A rádióban Orbán Viktor kifejtette: ez lehetséges, ha meg tudnak állapodni a munkaadókkal és a munkavállalókkal! Ezek a tárgyalások zajlanak, és a gazdasági miniszternek azt szabták feladatául, hogy az idei év végéig a megállapodást hozza tető alá.

Legyen egy hosszú távú, több évre szóló bérmegállapodás, aminek a végén egy dátum és egy egymillió forintos havi átlagjövedelem van – összegzett.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy

óriási vitákat szül a gazdasági semlegesség, és most, amikor azt látják, hogy „rugdossák a hátsónkat, rángatják a kabátunk szárnyát vagy belemarnak a nadrágszárunkba”, akkor annak mind ez az oka.

Ha a szavak mögé néznek, minden támadás mögött az van, hogy megpróbálják Magyarországot letéríteni a gazdasági semlegesség útjáról, és visszaverni, visszakényszeríteni abba a blokkba, ahol ők is vannak, ahol nincs növekedés, nincs fejlődés és nincs jövő – magyarázta a folyton mindenkiben ellenséget, mindenhonnan támadást hallucináló miniszterelnök.

Európa „szegény gyerekének” vezetője úgy mesélte: nem akarunk visszamenni abba a blokkba, hanem ott akarunk lenni, ahol vagyunk, mert ha jól csináljuk, akkor az idei 1,5-1,8 százalékos növekedést a gazdasági semlegesség politikájával a következő évben 3-6 százalék közé tudjuk emelni – fejtette ki,

éppen csak azt nem említve, hogy ígérni bárki tud, a valóság azonban az, hogy jelenleg – 14 évnyi Fidesz-kormányzás eredményeként – mára az EU legszegényebbjei lettek a magyarok, még a bolgárok is többet tudnak költeni nálunk.

Egy követője meg is jegyezte Orbán Facebook-bejegyzésénél, hogy micsoda üres vakításról van szó megint (jelenleg ez a legnépszerűbb komment több, mint 1200 lájkkal):

„Minden tisztelettel: ennyi idő alatt, ekkora felhatalmazással, ennyi pénzügyi forrással itt már rég nagyon jó világnak kellene lennie…”

Ez is érdekelhet:
Újabb mélyponton a magyar ipar, egyre nagyobb a baj

Kapcsolódó hírek

Újabb mélyponton a magyar ipar, egyre nagyobb a baj

Megöltek ma hajnalban egy 24 éves férfit Dunaföldváron

Orbán: Brüsszel főterére szállítjuk a Magyarország kapuját döngető migránsokat

Orbán Szingapúrban rejtegethet valamit? Magyar Péter ismét kemény kérdéseket intézett a kormányfőhöz

Magyar Péter felmosta a padlót a közmédia propagandistáival: önök éjjel-nappal hazudnak, akkor is, amikor kérdeznek

Magyar Péter ultimátumot küldött Orbán Viktornak

Orbán Viktor szülinapi ünnepségre utazott

Orbán Viktor mostantól bármikor, mindenféle korlátozás nélkül léphet be a Sándor-palotába

Nagy János: a magyar falu él, sőt virágzik, ezt bizonyítja egy bicikliút, és hogy nyílászárót cseréltek egy szociális intézményen