Egészségügy

Nem múlt el a veszély, Müller Cecíliát is riasztották: „újra fokozottan fontos a kézfertőtlenítés”

Bűnügy

„Fájó megjegyzést tett”, kis híján agyonvertek egy férfit Mezőszentgyörgyön

Bűnügy

Brutális csecsemőgyilkosság történt Békésen

Magyar Péter: Karácsony Gergely hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő interjút adott a Telexnek

Szerinte a főpolgármester mindig abban volt jó, hogy áldozati pózba helyezze magát.

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn egy „hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő” interjút adott a Telexnek – közölte a Tisza Párt elnöke.

Magyar Péter a pártja által eljuttatott közleményében azt írta:

Karácsony Gergely mindig abban volt jó, hogy áldozati pózba helyezze magát, hogy sajnálni kelljen és közben mindenkinek mindent megígér, de betartani már nem szereti az ígéreteit.

„Egy valódi vezető teljesíti a törvényi kötelezettségeit, próbál kompromisszumos jelölteket és megoldásokat találni. Egyeztet az érdemi szereplőkkel és nem vádaskodik” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: ehelyett a főpolgármester inkább megzsarolta őt, hogy ha nem támogatják a Gyurcsány-Bajnai-kormány embereit, Kiss Ambrust és Tordai Csabát, akkor inkább senkit nem jelöl helyettesnek.

Magyar Péter szerint Karácsony Gergely elmondta azt is, hogy ha nem támogatják a szavazatukkal, hogy a főváros vezetésében és cégeiben ott maradjanak a „régi gárda kemény titánjai”, akkor inkább költségvetést sem készít a fővárosban és hagy mindent összeomlani, amit aztán majd „a Fidesszel közösen a Tisza Pártra próbálnak majd tolni”.

„Nyíltan elmondta azt is, hogy természetesen ő is, az óbaloldali ellenzék is, a Fidesz is és a Tordai Csabával szoros kapcsolatot ápoló Kutyapárt is a Tiszát fogja támadni. Ez történik most. Nincs új a nap alatt. A régi hatalmi elit szereplői összefognak és támadják az egyetlen új potens politikai erőt, amely azt tűzte zászlajára, hogy felszámolja az eddigi fővárosi és országos színtű korrupciós, urambátyám világot”

– hangsúlyozta Magyar Péter.

Az ellenzéki politikus hazugságnak nevezte azt is, hogy a Tisza Párt képviselői nem vállalnának felelősséget a közgyűlésben: egyrészt a Tisza Párt jelöl két tanácsnokot, az egyikük az esélyegyenlőségért és az akadálymentesítésért, a másikuk pedig a transzparenciáért, a szerződések átvilágításáért lenne felelős. Másrészt valódi felelősséget csak úgy lehet vállalni, ha valódi jogkörei vannak a képviselőknek és nem a főpolgármesterhez van telepítve minden jog- és hatáskör.

Az erre vonatkozó javaslatokat elküldték Karácsony Gergelynek – tette hozzá.

„Egy egész nyara volt a főpolgármester úrnak arra, hogy összeállítson egy kompromisszumos működési modellt. Ehelyett inkább a felelősséghárító és az új erőt besározni kívánó kommunikáción dolgoztak a Gyurcsány-kormány másik megbízható szereplőjével, Gál J. Zoltánnal” – írta Magyar Péter.

Úgy folytatta, hogy Budapest ennél sokkal többet érdemelne. A pártjánál azért fognak dolgozni, hogy „a főváros a jelenlegi kaotikus helyzet, a hisztérikus vezető és a kormányzati megszorítások ellenére működőképes maradjon” – áll a közleményben.

Ez is érdekelhet:
Dunába akart hajtani a gyerekeivel és le is akarta szúrni a családját egy apa, letartóztatták

Kapcsolódó hírek

Dunába akart hajtani a gyerekeivel és le is akarta szúrni a családját egy apa, letartóztatták

Kutatás: az orvosok fele szerint csoda, hogy még működik a magyar egészségügy

Kitálalt Magyar Péter exbarátnője; Magyar szerint a nő megzsarolta őket és Kubatovék pénzelik

Orbán Szingapúrban rejtegethet valamit? Magyar Péter ismét kemény kérdéseket intézett a kormányfőhöz

Magyar Péter újabb simlisséget gyanít, hatalmas patáliát csapott

Magyar Péter a hazaáruló elszólásával lebukott „politikai igazgatónak”: Bye, bye Szása

Magyar Péter ultimátumot küldött Orbán Viktornak

Magyar Péter felmosta a padlót a közmédia propagandistáival: önök éjjel-nappal hazudnak, akkor is, amikor kérdeznek

Deutsch Tamás: Magyar Péterék 2 millió forinttal emelnék minden magyar család rezsijét