Baleset

Elütött egy embert a 3-as metró

Egészségügy

Nem múlt el a veszély, Müller Cecíliát is riasztották: „újra fokozottan fontos a kézfertőtlenítés”

Baleset

Súlyos baleset történt az Egis Gyógyszergyárban hétfő reggel

Dunába akart hajtani a gyerekeivel és le is akarta szúrni a családját egy apa, letartóztatták

rendőrség, bilincs

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Elrendelte a Szekszárdi Járásbíróság annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki zaklatta és fenyegette a családját: többször olyan kijelentéseket tett, hogy elveszi feleségétől tőle a gyerekeket, „leszúrkálja” és „a Dunába megy velük”.

A Bonyhádi Járási Ügyészség hétfői közleménye szerint a gyanúsított erősen italozó életmódot folytat. Felesége több hónapon át tartó veszekedéseket követően idén július 1-jén, 10 és 4 éves kisgyermekeikkel elköltözött a közös ingatlanból a szüleihez. Azóta azonban férje folyamatosan zaklatja őt személyesen és telefonos üzenetekben is.

Július végén azzal fenyegette meg a nőt, hogy megöli, agyonvereti. A férfi augusztusban többször olyan kijelentéseket tett a sértettnek, hogy elveszi tőle a gyerekeket és „a Dunába megy velük”, mert ha nem lehetnek az övé, akkor a sértetté se, illetve hogy „leszúrkálja” a családját.

Emellett a férfi a közös házba sem engedte be a feleségét, amikor néhány holmit szeretett volna elvinni.

Augusztus végén a nő a bíróságon kezdeményezte a házasság felbontását, illetve kérelmet nyújtott be ún. megelőző távoltartás elrendelése iránt, amelyet a Bonyhádi Járásbíróság el is rendelt a férfival szemben 30 napra.

Időközben a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a férfit személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, valamint akadályozással elkövetett magánlaksértés vétsége miatt. A gyanúsított azonban ezt követően sem hagyott fel a fenyegetőzésekkel.

Szeptember közepén az édesanyja jelenlétében többször kijelentette, hogy ha lejár a távoltartás, akkor autóval a gyerekekkel együtt belehajt a Dunába.

A férfi őrizetbe vételét követően a járási ügyészség indítványozta a letartóztatását, mivel annak „mind az általános, mind a különös törvényi feltételei fennállnak”, mégpedig elsődlegesen a bűnismétlés veszélye, illetve a tanúk megfélemlítésével a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírája a járási ügyészség indítványának mindenben helyt adott, és egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.

Ez is érdekelhet:
Orbán: Brüsszel főterére szállítjuk a Magyarország kapuját döngető migránsokat

Kapcsolódó hírek

Visszavonul a politikától az MSZP zuglói maffiózója, Horváth Csaba

Megvertek egy férfit a Budapest Parkban, mentővel vitték kórházba

Eltűnt két kislány Ózdról

28 éves nőt gyilkoltak meg Murakeresztúron, megvan az elkövető

Csecsemőjével a kezében őrjöngött egy drogos szerdán, vascsővel támadt a rendőrökre

„Fájó megjegyzést tett”, kis híján agyonvertek egy férfit Mezőszentgyörgyön

Fordulat a meggyilkolt 12 éves lány ügyében, megszólalt a nagybátyja

Megölte 12 éves szerelmét egy 32 éves férfi Nyíregyházán

Megkéselte élettársát, majd öngyilkos lett egy férfi péntek reggel