Gazdaság

Elege van az üzleteknek a REpont automatákból, lépésre készülnek

Bűnügy

Brutális csecsemőgyilkosság történt Békésen

Bulvár

Világ bohóca: fehér ingben és lakkcipőben állt neki homokzsákot pakolni az igazságügyi miniszter

Nem kímél az időjárás a folytatásban, nagyot zuhan a hőmérséklet

szélvihar

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Esős, szeles őszi idő várható szeptember utolsó hétvégéjén és a hőmérséklet is visszaesik, vasárnap már csak 12-18 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható a délutáni órákban – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken az ország legnagyobb részén még napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein és az északi határ mentén több lesz a felhő, és ott elszórtan eső, zápor, északnyugaton néhol zivatar is előfordulhat. A délnyugati, déli szél az utóbbi országrészek kivételével élénk, olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 25-31 fok között várható, de az északnyugati, északi határ mentén csak 19-24 fok lesz.

Szombaton hajnalban az északkeleti tájakon pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, napos periódusok délelőtt inkább délkeleten, délután északnyugaton lehetnek.

Északnyugaton néhol, másutt sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul, a déli és a keleti országrészben akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Mindenütt északnyugatira, északira fordul a szél, és sokfelé megerősödik, és zivatar környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimum általában 13-19 fok között alakul, délután többnyire 16-23, délkeleten, keleten 24-27 fok várható.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben nyugat felől csökken, gomolyosodik a felhőzet. A Dunántúlon több órára kisüt a nap, máshol még estig is maradhatnak erősen felhős területek.

Északnyugaton, nyugaton néhol, máshol több helyen számítani kell esőre, záporra, majd a nap második felében országszerte csökken a csapadékhajlam. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9-14, délután 12-18 fok valószínű.

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor embere elismerte: ők szó nélkül odadobnák az oroszoknak az országot

Elütött egy embert a 3-as metró

Meteorológia: a sötétség egyre nagyobb szeletet hódít el napjainkból

Zivatar és nagy mennyiségű eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

Erre már nem számítottunk: újabb fordulatot tartogat a hétvége időjárása

Viharos széllel érkezik a hidegfront, aztán pénteken 30 fok is lehet ezeken a területeken

Jó hírt közölt a vízügy a Duna várható tetőzéséről

Viharos széllel, jégesővel érkeznek a zivatarok, kiadták a figyelmeztetést

Lakása emeletén ragadt egy 92 éves néni Szentendrén, de megbeszélték vele, hogy nem mentik ki