Bulvár

Rendkívül szokatlan válaszreakciót adott Bese Gergő szervezete arra, amikor leitatták és elkábították

Gazdaság

Új adónemmel akarja sújtani a kormány a magyarokat

Bulvár

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

Dokumentumok bizonyítják Lázár János felelősségét a Keletinél történt, kis híján tragikus vonatbaleset kapcsán

lazar-janos
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Volánbusz Zrt. Somogy vármegye helyközi közlekedésében részt vevő 22 új, Credobus Econell 12 típusú, dízelüzemű autóbuszának átadásán Kaposváron 2023. november 9-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

„Alul ez egy 2022-es engedélyezési terv részlete, amely annak a vasúti váltókörzetnek az újjáépítésére és cseréjére készült, ahol tegnap egy váltóalkatrész eltört és a felső képen látható Keleti pályaudvarra tartó InterCity kisiklott. Több másik mellett ezt a beruházást is törölte Lázár János 2023-ban”

– írta Vitézy Dávid a Facebook-oldalán, azt állítva, hogy miután Lázár János miniszterré bukott föl, kirúgott szinte minden, a felújítással foglalkozó szakembert.

Alul ez egy 2022-es engedélyezési terv részlete, amely annak a vasúti váltókörzetnek az újjáépítésére és cseréjére…

Posted by Vitézy Dávid on Monday, August 26, 2024

Vitézy mai posztjában már bemutatta azt a „lezárható, magas érdeksérelemmel” feljegyzést is, amely mellé maga Lázár biggyesztette oda a pipát, ezzel leállítva a Keleti pályaudvarról kifutó vasútvonalak fejlesztését,

„mely nem csak a vasárnapi kisiklásban érintett váltókörzet cseréjét, de a rémes állapotú Rákos és Kőbánya felső állomások vágányhálózatának újjáépítését és fejlesztését, és amúgy régóta szükséges vasúti kapacitásbővítést, az Élessaroknál új állomást is tartalmazott”.

Magas érdeksérelemmel lezárható – ✔️Lázár János ezzel a saját kezével odabiggyesztett pipával állította le a Keleti…

Posted by Vitézy Dávid on Tuesday, August 27, 2024

A közlekedési szakember emlékeztetett, az építési miniszter 2022 őszén vette át a budapesti beruházások fölötti irányítást és kapott egy táblázatot az összes fővárosi beruházás leállításának kockázatairól – „ezt Lázár összefirkálta, biztos, ami biztos, minden oldalon szignózta, és a kézírásos rájegyzéseivel gyakorlatilag mindent leállított”.

Vitézy szerint noha a pénzügyesek leírták Lázárnak, hogy uniós forrásvesztés lesz a dologból, „a tervező már elvégzett, igazolt munkáját pedig hazai forrásból a magyar adófizetőknek kell majd kifizetni”, a projekt így is leállt, a számlát a már megszerzett forrásokat visszaadva a magyar adófizetők állták.

„Tehát: egy műszaki szempontból sürgető, évtizedek óta elavult, az egyik fő budapesti fejpályaudvar hosszú távú működőképességéhez szükséges beruházás leállítása valójában nem megtakarítást hozott, hanem még többlet költségvetési kiadással is járt, de mégis megtörtént”

– értékelt Vitézy, aki a Lázár János által előszeretettel gerjesztett főváros-vidék ellentétet látja a háttérben. „Pedig ez aztán nem Budapestről szól: bár a fejlesztés Kőbánya és Rákosmente lakóinak közvetlenül is fontos lenne, az agglomerációs vasúti közlekedés versenyképessége pedig az egész fővárosnak, de mégiscsak az egész országot érinti. Tegnap mindenki megtapasztalhatta” – zárta a posztját.

Lázár: az elmúlt 30 év a hibás (plusz Vitézy és a sajtó)

Lázár János a vasárnap esti vasúti katasztrófa óta mélyen hallgatott, egészen mostanáig.

Kedd délelőtt már büszkén tudatta, hogy „működik a Keleti Pályaudvar” – természetesen egy szóval sem említve, hogy közvetve éppen az ő korábbi döntésének köszönhettük a vonatkisiklást és a vele járó felfordulást. A miniszter ehelyett „szankciós inflációról” hadovál, ezúttal is másra mutogatva.

Működik a Keleti Pályaudvar A MÁV-os kollégák legfrissebb tájékoztatása szerint a keleti országrész irányába, illetve…

Posted by Lázár János on Tuesday, August 27, 2024

„Azok a fejlesztések, amelyekre hivatkozik és amelyeket a szankciós infláció miatt át kellett ütemeznünk, eddig a hétvégéig semmiképpen sem valósultak volna meg. Még akkor sem, ha Vitézy Dávid főpolgármesterség előtti másik álma, a közlekedési minisztersége megvalósul. A MÁV pályái és szerelvényei nem Vitézy hiánya vagy az én miniszterségem miatt olyanok, amilyenek, hanem az elmúlt 30 év mulasztásai miatt”

– hárított ismét a soha semmiért felelősséget nem vállaló, de eddig még mindent szétbarmoló, lerohasztó, bezáró dilettáns fideszes.

Ez is érdekelhet:
Kiadták a riasztást: itt csapnak le zivatarok a következő órákban

Kapcsolódó hírek

Megszólalt a miniszter: hamarosan még több katonát mozgósíthatnak

Ukrajna felajánlotta, hogy katasztrófavédelmi szakembereket küld Magyarországra

Figyelmeztetést adott ki az árvizek és viharok miatt a MÁV-csoport

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok két vonalon

Leállt a vasúti közlekedés Ausztria felé

Újabb vonat gyulladt ki, a második egy nap alatt

Öngyilkos lett egy ember Kelenföld állomáson

Lázár János tovább pusztít: most a GYSEV Zrt. vonatbeszerzését fúrná meg

Itt a legújabb: ajtó nélkül közlekedett egy vonat Mátészalkánál