Közlekedés

Lázár János tovább pusztít: most a GYSEV Zrt. vonatbeszerzését fúrná meg

Gazdaság

Új adónemmel akarja sújtani a kormány a magyarokat

Belföld

Meghalt Kupa Mihály

Drogost alig találtak a rendőrök, de két otthonról elszökött gyerek megkerült a Sziget fesztiválon

A taxis maffia ellenőrzése során pedig 664 esetből 108-nál tártak fel valamilyen szabálytalanságot.

sziget-rendorok
Fotó: police.hu

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

A Sziget fesztivált érintően kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt három, kábítószer birtoklása, illetve fogyasztása miatt pedig mindössze hét embert fogtak el, de megtaláltak a rendőrök két otthonról elszökött gyereket is – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon kedden.

A rendőrök különböző droggyanús anyagokat foglaltak le: körülbelül 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb szert.

Garázdaság miatt hét, lopás miatt négy embert fogtak el. Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök tíz ember orvosi ellátásáról intézkedtek, és megtaláltak két otthonról elszökött gyereket – közölték.

#SZIGET2024 Holland és magyar rendőrök még a sziget első napján. Azóta meg sem tudjuk számolni, hány ilyen fotó készült,…

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Sunday, August 11, 2024

A Sziget fesztivál környékén ellenőrizték a közúti és a hajóforgalmat is a rendőrök. Közlekedési szabálysértés miatt hat esetben tettek feljelentést, 28 közigazgatási vagy helyszíni bírságot szabtak ki. Hajózási szabálysértés miatt egy feljelentést tettek és tíz alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot. A személyszállítással kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében a Közlekedési Hatóság és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival együttműködve 664 taxit ellenőriztek, ennek során 108 esetben tártak fel szabálytalanságot.

A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel.

A fesztivál területén a BRFK egyenruhás állományának tagjai gyalogosan és elektromos járművekkel láttak el szolgálatot. Magyar kollégáik munkáját idén két egyenruhás holland rendőr is segítette.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója a nap 24 órájában cirkált a sziget körül, kiegészülve az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet hajójával.

Sokan keresték fel a BRFK Prevenciós Pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat. Idén a fő téma a kibertérben elkövetett bűncselekmények megelőzése volt, a legnépszerűbb programnak pedig a karaoke bizonyult.

A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a polgárőrség vett részt. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak a bűnelkövetők kiszűrésén – olvasható a police.hu oldalon.

Ez is érdekelhet:
Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Kapcsolódó hírek

Vízügy: óráról órára változik a helyzet, nagyon hirtelen indult meg a Duna és a Lajta vízszintjének emelkedése

Ukrajna felajánlotta, hogy katasztrófavédelmi szakembereket küld Magyarországra

Sokkoló árak a Szigeten: majdnem 2 ezer forintba kerül majd egy dobozos sör

Kínai villanyautót fotóztak le a rendőrség Teve utcai székházánál

7 embert üldöz a rendőrség az éjszakai halálos baleset okozás kapcsán

Nagy ellenőrzésbe kezd a rendőrség az utakon

Tényleg blokkolják a térerőt Magyar Péter rendezvényein? Megszólalt a minisztérium és a rendőrség

Gyurcsány megszólalt, súlyos dolgot borított a rendőrségről

Kalocsán rendőrök vegzáltak újságírókat, hogy Szijjártó el tudjon menekülni a kérdések elől