Bulvár

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

Baleset

Öngyilkos lett egy ember Kelenföld állomáson

Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Kifakadtak az éhbért kereső kormányhivatalnokok, a minisztérium szerint hazudnak

kormányablak; kormányhivatalnok
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Nettó 220 ezer forintot keresnek a kormányhivatalok dolgozói, és a szakszervezet szerint eközben folyamatos terror alatt vannak tartva, a politikai alkalmasság alapján kiválasztott vezető tisztviselők büntetik azokat, akik a problémákat szóvá merik tenni – írről írt szerdán a 24.hu.

Noha a vezető csinovnyikok illetménye kilőtt, a valós munkát végző kormányhivatali dolgozóknak éhbért fizetnek: Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke szerint ebben a jelenleg közel 60 ezres munkavállalói csoportban

a túlnyomó többség havi fizetését továbbra is a garantált bérminimum szintjén (jelenleg bruttó 326 ezer forint) tartják.

„A rendkívül alacsony fizetésben részesülő, gyakorta két-háromdiplomás emberek számára nem alternatíva, hogy Ausztriába menjenek konyhai kisegítőnek. Sokan küzdenek megélhetési problémákkal, és leginkább csak szégyenkezni tudnak amiatt, hogy ilyen helyen dolgoznak” – kommentált Boros Péterné.

Minisztérium: igenis jól keresnek, akik azt állítják, hogy nem

A reakcióra nem kellett sokat várni, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) közleményében azt írta, valótlanságot közölt a 24.hu és az MKKSZ elnöke.

A cikkben szereplő állításokkal ellentétben a valóság az, hogy a kormányhivatali munkatársak az elmúlt öt évben háromszor részesültek béremelésben: 2020 márciusában átlagosan – a cafeteria bevezetésével együtt – 18 százalékos, 2022-ben átlag 10 százalékos, míg tavaly júliustól átlagosan 15 százalékos emelés történt – magyarázták.

Így 2020 óta összesen átlagosan csaknem 50 százalékos illetményemelés valósult meg a kormányhivataloknál, az ott dolgozók bruttó (! – a szerk.) átlagbére jelenleg 510 585 forint – olvasható a közleményben.

„Szintén nem igaz az az állítás, hogy a kormányhivatali dolgozók jelentős része a garantált bérminimumért dolgozna. Ezzel szemben az igazság az, hogy a 34 ezer kormányhivatali dolgozó 98,7 százaléka magasabb illetményben részesül, mint a garantált bérminimum” – állítja a minisztérium, azt ígérve, hogy a kormány a közigazgatásban dolgozók további illetményemelését kiemelt prioritásként kezeli.

Ez is érdekelhet:
Több hidegfront is érkezik a következő napokban, így alakítják időjárásunkat

Kapcsolódó hírek

Videón mutatta meg a MÁV, hogyan védekeznek a Duna menti vasútvonalakon

Orbán Viktor megengedte a Lajta-menti szükségtározó megnyitását

Csúcsra jár a hazaárulás: Nagy Márton ismét Pekingbe utazott

Tovább zuhant a magyar ipar: júliusra is tragikus számokat közölt a KSH

Elege van az üzleteknek a REpont automatákból, lépésre készülnek

Matolcsy megszólalt, nagyobb a baj, mint gondoltuk: „életveszélyes ilyen államháztartási hiányt vinni”

„Hol a pénz?” Katasztrofális állapotban az államháztartás, sokkoló számok jöttek

Új adónemmel akarja sújtani a kormány a magyarokat

Itt a bejelentés: a munkásokat is eladósítaná a kormány