Gazdaság

Ennyiért tankolhatunk holnaptól

Egészségügy

Bezárja praxisát a gyermekorvos, aki hatósági ellenőrzést kapott, miután kitálalt a rohadó egészségügyről

Bulvár

Újra kell szentelni a Karmelitát? Súlyos aspektusát világította meg a Bese-ügynek Pottyondy Edina

Szijjártó Péter most Horvátországnak esett neki

Mindig valamelyik másik ország a hibás, véletlenül sem az Orbán-kormány.

Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Horvátország nem megbízható tranzitország az olajszállításban – hergelődött a Facebook-oldalán Szijjártó Péter oroszbarát „Magyarországon szolgáló” külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Szijjártó továbbra is azon méltatlankodik, hogy másfél hete a kormány Szlovákiával közösen az Európai Bizottsághoz fordult amiatt, hogy Ukrajna letiltotta a két ország biztonságos ellátásához szükséges olajszállítások egy részét.

„Tegnap a Bizottság alelnöke, a lett Valdis Dombrovskis levelet küldött szlovák kollégámnak és nekem. Ebben leírta, hogy Ukrajna nem veszélyezteti sem Magyarország, sem pedig Szlovákia ellátását, különben is ott van egy másik vezeték Horvátországon keresztül, használjuk azt”

– írta Szijjártó Péter, hozzátéve: botrány!

A ruszkibérenc fideszes szerint az alelnök levele újra azt bizonyítja, hogy az ukránok bármit megengedhetnek maguknak uniós tagállamokkal szemben, főleg ha azok békepártiak és nem szállítanak fegyvereket!

Immáron másfél hete fordultunk Szlovákiával közösen az Európai Bizottsághoz amiatt, hogy Ukrajna letiltotta a két ország…

Posted by Szijjártó Péter on Friday, August 2, 2024

Szijjártó Péter a horvátokról azt írta: „nyilvánvalóan véletlen egybeesés, hogy a horvát miniszterelnök tegnapelőtt levelet írt az Európai Bizottság elnökének, amiben a Horvátországon keresztül húzódó olajvezetéket reklámozza”.

Közölte: túl azon, hogy a két levél azt erősíti meg, hogy itt egy Brüsszelből összehangolt akcióról van szó, van egy másik nagy baj is a horvát opcióval.

„Horvátország egyszerűen nem megbízható tranzitország. Nem megbízható, mert a piaci átlagos értékek ötszörösére emelték az olaj tranzitdíját a háború kitörése óta. Nem megbízható, mert lehetetlenné tették a Mol számára, hogy hosszú távra kössenek le szállítási kapacitásokat. Nem megbízható, mert a vezeték kapacitásnöveléséhez szükséges beruházásokat nem végezték el, a maximális kapacitásról pedig soha senki által nem bizonyított adatokat adnak”

– szállt bele egy újabb „baráti” országba Szijjártó Péter, hozzátéve: szerinte így a keleti irányból érkező olajszállítások leállítása a végsőkig kiszolgáltatná Magyarországot és Szlovákiát egy nem megbízható tranzitországnak.

A múlt héten még Lengyelország volt az ellenség Szijjártónál: „hosszú ideig tűrtük a mostani lengyel kormány provokációit és képmutatását, mostanra azonban betelt a pohár” – fakadt ki akkor a magyarországi politikus.

Ez is érdekelhet:
Érkezik a hidegfront, már látszik az animáción

Kapcsolódó hírek

Ukrajna felajánlotta, hogy katasztrófavédelmi szakembereket küld Magyarországra

Megszólalt a miniszter: hamarosan még több katonát mozgósíthatnak

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

Választás előtt még hazarendelik Szijjártó Pétert, Szentpétervárra utazik csütörtökön

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

Kihagyták Magyarországot a legújabb EU-s szankciós döntésből, Szijjártó vérig sértődött

Szijjártónál „betelt a pohár”, most a lengyeleket kutyázza a ruszkibérenc magyar külügyér

Friss fotón Orbán Viktor: erről tanácskozott embereivel „jól megérdemelt” nyaralása után

Orbán Viktor újabb váratlan helyen bukkant fel