Oktatás

Elegük lett, a tanári kar húsz százaléka felmondott tanévkezdés előtt egy isaszegi iskolában

Bulvár

Részegen fetrengett az utcán Molnár Gusztáv – döbbenetes fotók készültek a színészről

Közlekedés

Vitézy összeírta Lázár János bűnlajstromát, már csak a rendőrségi elfogásra várunk

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben

rendőrség, rendőrautó
Fotó: police.hu

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Letartóztatta a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra azt a férfit, aki hétfőn csákánnyal támadt rá a rendőrökre, valamint a hatóság munkatársait fenyegető apját is elvitték.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közleménye szerint hétfő reggel jelentek meg rendőrök a harmincas évei elején járó férfi nyírségi otthonában, mert elrendelték az elővezetését szabadságvesztés büntetésének végrehajtása miatt. Amikor közölték az intézkedés okát,

a férfi elengedte a harci kutyáját, hogy a járőrök ne tudjanak bemenni az ingatlanba, majd egy 110 centiméteres nyelű csákánnyal feléjük hadonászva kijelentette, hogy megöli őket, ha bemennek a kapun.

A rendőrök erősítést kértek a helyszínre, és a szomszédos ingatlan felől bementek az udvarba. A férfi bemenekült a házba. A járőrök berúgták az ajtót, erre a férfi meglendítette a csákányt egyikük felé, de a rendőrnek sikerült ellépnie az ütés elől.

Az elkövető ellenállását végül úgy sikerült letörni, hogy gázspray-t alkalmaztak és az egyik rendőr elővette a szolgálati lőfegyverét.

Közben az apa is hazaért

Időközben megérkezett az elkövető apja, aki az egyik rendőrt azzal fenyegette, hogy bosszút áll rajta, akár meg is öli az intézkedés miatt. A közlemény szerint a két férfi még bilincselés közben is ellenállt, a fiatalabb menekülni próbált, az idősebb pedig tovább fenyegetőzött.

A két férfit őrizetbe vették, a fiatalabbat hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, míg az idősebbet hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A büntetett előéletű elkövetők – akik jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is állnak – tagadják a cselekmény elkövetését és védőjükkel együtt fellebbeztek a bíróság végzése ellen – áll a közleményben.

Szerdán hasonló, rendőrök elleni erőszakról számoltunk be, miután a Tatabányai Járásbíróság két év, négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt tegnap egy férfit, aki vízbe akarta fojtani az őt elfogni próbáló járőrt Oroszlányban.

Ez is érdekelhet:
Csányi Sándor megszólalt a válogatott Eb-szerepléséről

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Elfogtak a rendőrök egy kerékpárost halálra gázoló férfit

13 év fegyházra ítélték a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját

Tovább aljaskodik, nem akar fizetni az állam a bicskei gyermekotthon áldozatainak

Macsétával, ásóval esett egymásnak két család hétfőn, egy embert többször elgázoltak autóval

Megerőszakolt egy 15 éves lányt két kamasz Zádorfalván

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Donáth Annát

Fejlemények a 24 éve eltűnt, egy hónapja megtalált bajai kisfiú ügyében