Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Rendkívüli vihar csapott le Belgiumra, halálos áldozata is van

Brüsszelben egy csecsemőre rázuhant egy leszakadt faág.

Óránként több mint száz kilométeres széllökésekkel rendkívüli vihar vonult végig Belgiumon kedd este, Brüsszelben egy csecsemőre rázuhant egy leszakadt faág, a két hónapos gyermek a helyszínen életét vesztette – közölték a helyi hatóságok az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalának szerdai tájékoztatása szerint.

A beszámolók szerint az országon végigvonuló, orkánerejű szelet heves esőzés kísérte. A felhőszakadás áradásokat okozott országszerte. A hömpölygő víz aluljárókat öntött el, fákat döntött ki, ágakat szakított le, jelentős közlekedési fennakadásokat okozott. Több utat és számos aluljárót lezártak a forgalom elől, a tömegközlekedés több vonalon megszakadt vagy akadozott. A közparkok legtöbbjét lezárták.

A tűzoltókat tucatnyi helyszínre riasztották országszerte. Egy bevásárlóközpont teteje beszakadt a kelet-flandriai Brakelben, két embert ki kellett menteni a romok alól – erősítette meg Stefaan Devleeschouwer, a település polgármestere. Heffen településen a helyi templom tetőzetét teljes egészében elsöpörte a szél.

A rossz időjárás különösen a belga fővárosban okozott jelentős károkat, a csecsemő is ott vesztette életét. A Brüsszel Uccle nevű városrészében található Wolvendael parkban bekövetkezett halálesetet Boris Dillies, a kerület polgármestere szerda reggel erősítette meg.

Elmondta: a tragédia 16 óra után történt, noha a vihart csak 17 óra utánra várták. A park lezárását is ekkorra tervezték.

Az anya, aki gyermekével sétált a parkban, segítséget hívott, miután a hirtelen jött viharban rájuk szakadt az ág, de az időjárási viszonyok miatt a segítség megérkezése hosszabb ideig tartott. A közeli kórházban már nem tudták megmenteni a gyermek életét

– közölte a polgármester az RTBF beszámolója szerint.

Ez is érdekelhet:
Húsfeldolgozó üzemben termesztett kannabiszt egy férfi

Kapcsolódó hírek

Meghalt egy motoros a 81-es főúton Magyaralmásnál

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Vihar! Másodfokú riasztást adtak ki számos járásra – így halad át az országon kedd estig

Órákon belül lecsap a vihar ezekben a járásokban

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Lecsapott a vihar: autókra, sínekre dőlt fák alól mentenek a tűzoltók

Letépte a vihar egy épület tetőborítását Miskolcon – fotó

Házakat tett lakhatatlanná az éjszakai vihar Kelet-Magyarországon

Elverte a vihar az országot, több helyen jelenleg is dolgoznak a tűzoltók