Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Belföld

Rétvári Bence állítja: nagyon örül mindenki az okostelefon-használat iskolai korlátozásának

Bűnügy

Mi történt? Fegyveres férfi őrjöngött a Parlamentnél

Különleges programok Zalakaroson és környékén

zalakaros

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Zalakaros – kiváló adottságai okán – egyre népszerűbb úti cél a pihenni vágyó turisták, illetve a céges rendezvények, események szervezőinek körében. Nem egyszer bekerül a hírekbe is, így bizony mindenképpen érdemes lesz nyomon követni a városhoz kapcsolódó hírmorzsákat.

Nem véletlen, hogy a Zalakaros wellnesshotel egyre gyakoribb keresési kifejezés a népszerű keresőoldalakon, amihez bizonyára hozzájárulnak a Hotel Karos Spa Zalakaros remek szolgáltatásai is. Ebben az írásban most olyan programlehetőségeket gyűjtöttünk össze Zalakaros környékén, amikről talán kevesebben értesültek, így azok is, akik jártak már arra, újabb oldaláról ismerhetik meg ezt a csodás vidéket.

Zalakaros madártávlatból

Zalakarosról a legtöbbeknek a termálvíz és a remek borok jutnak az eszébe, pedig sétarepülési lehetőség szempontjából sem utolsó. Innen felszállva könnyen megtekinthető madártávlatból a Balaton egész nyugati medencéje, a Festetics kastély Keszthelyen, a Szigetfürdő ugyanitt, a hévízi Termáltó, illetve a Balaton-felvidék várai: Szigliget, Sümeg, Rezi, Tátika és persze az utánozhatatlan Kis-Balaton (hisz ez is vár: Tüskevár!) A bátrabbak, szakértő felügyelet mellett persze, még a botkormányt is kézbe vehetik.

Nagybakónaki Kőszikla-szurdok

A Siratófalról mindenki hallott, de síró falról talán kevesebben, pedig Nagybakónaknál ez is megcsodálható a Kőszikla-szurdokban. Az alapkőzet homokkő, ami – csapadékos időben – bizony itt könnyezni szokott.

De érdemes ide eljönni szárazabb időjárás esetén is, hiszen a szurdok mikroklímája egészen különleges, ezért a dombvidékre egyébként nem jellemző fajok telepedtek meg itt, úgy mint a májmoha, a lónyelvű csodabogyó, illetve a madárfészek kosbor, hogy csak a legérdekesebb neveket említsük.

A szurdok mellett érdemes mindenképpen meglátogatni az Árpád (Eszperantó) forrásokat is. Nyáron kifejezetten jót tud esni a hideg, kitűnő minőségű forrásvíz.

Kilátó Nagykanizsán

Mind a kanizsaiak, mind a turisták kedvelt kirándulóhelye a Csónakázó-tó, és a közvetlen környékén található kilátó. Ez az országban az egyik legmagasabb ilyen építmény, ennek is köszönhető, hogy csodás panorámát kínál mind a városra, mind pedig a közeli dombokra, de jobb időben, a távolban még a horvát hegyvonulatokat is megpillanthatják az élesszeműek.

Megmászni kisebb sportteljesítmény, hiszen a tetejére kereken 230 lépcsőfok vezet. Éjszaka sem elhanyagolható látvány, a megvilágítását biztosító reflektoroknak és LED-es füzéreknek köszönhetően még az M7-es autópályáról is látszik.

A kilátó látogatása kibővíthető túrázással is, hiszen a Nagykanizsai Parkerdőben lehet sétálni, kerékpározni, futni, de még horgászni és piknikezni is.

Az egy kilométeres Madárerdő tanösvényen végighaladva sok érdekességet tudhatunk meg a környék élővilágáról, de a terepfutásról is, hiszen a környék erdei útjaival, vagy éppen egy Csótó-körrel kiegészítve kedvelt helyszíne eme sport szerelmeseinek is.

Ez is érdekelhet:
Magyar Péter Kijevbe utazik szerdán a lebombázott gyermekkórház miatt

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Drámai számok jöttek: semmi eredménye nincs Orbánék hangzatos intézkedéseinek

Betilthatják az Airbnb-t egy budapesti kerületben, ügydöntő szavazás lesz róla

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon

Medvét láthattak Miskolcon

Csak nem szülnek a magyarok: drámai, 17%-kal esett vissza a születések száma júniusban