Baleset

Lezuhant egy nő az óriáskerékről a Balaton Soundon

Életmód

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Betegét molesztálta egy háziorvos

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség azzal a külföldi állampolgárságú orvossal szemben, aki szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette betegét.

A Fővárosi Főügyészség kedden azt közölte, a vádirat szerint a férfi felnőtt háziorvosként ügyeletet látott el egy fővárosi kerületi egészségügyi szolgáltatónál, ahol 2021 júliusában megvizsgált egy nőt. A vizsgálat során a férfi

„az orvosi hivatásából adódó hatalmi helyzetével visszaélve” a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet arra kényszerítette, hogy eltűrjön „a vizsgálat keretébe nem illő, szexuális tartalmú érintéseket” is.

A vádlott a bűncselekmények elkövetésének időpontjában és az azt követő időszakban is olyan kóros elmeállapotban szenvedett, amely „képtelenné tette cselekménye társadalomra veszélyességének” felismerésében, illetve abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen – állapította meg a vádhatóság.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfival szemben gyógykezelése alatt álló személy sérelmére elkövetett „szexuális kényszerítés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés” vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és kényszergyógykezelés alkalmazását indítványozta. A főügyészség hozzátette, a vádlott jelenleg más ügyben áll kényszergyógykezelés alatt.

A júniusban tartott előkészítő ülésen a férfi nem ismerte be bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

A közlemény külön kitért a kényszergyógykezelés fogalmára, ami „a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, az ilyen esetekben a törvény kötelező rendelkezése alapján alkalmazandó” – írták, hozzátéve, hogy az határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

Hétfőn ugyancsak egy háziorvos került a hírekbe azzal, hogy Nógrádban a 78 éves doktor adathordozóin a nyomozók 32, gyermekekről készült pornográf fotót találtak; őt két év börtönbüntetésre ítélték.

Ez is érdekelhet:
Eltűnt három ember a Tiszában Tokajnál

Kapcsolódó hírek

Órákon belül lecsap a vihar ezekben a járásokban

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

6 évvel ezelőtti csecsemőgyilkosságra derült fény Kiskunlacházán

Baktériummal fertőzött sajtot hívott vissza az Auchan

Vonyító, felfegyverkezett ember járta Budaörs utcáit

Húsfeldolgozó üzemben termesztett kannabiszt egy férfi

Gyilkosság történt Békásmegyeren, három embert őrizetbe vettek

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Újabb gyilkosság, a XIII. kerületben is megöltek ma egy embert

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!