Gazdaság

Elege van az üzleteknek a REpont automatákból, lépésre készülnek

Baleset

Hatalmas robbanás volt Vámospércsen

Bűnügy

Fordulat a meggyilkolt 12 éves lány ügyében, megszólalt a nagybátyja

Friss hírek Varga Barnabás állapotáról; a töketlen egészségügyi személyzetet inkább nem kommentálta a magyar csapatorvos

Többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett a magyar csatár, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában.

VARGA Barnabás; SZOBOSZLAI Dominik
A sérült Varga Barnabáshoz hordágyat húz Szoboszlai Dominik (k) a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

A műtétet követően legkorábban szerdán engedik ki a kórházból Varga Barnabást, a magyar labdarúgó-válogatott középcsatárát, aki

a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett.

„Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette” – idézte a csatár klubjának, az FTC-nek a honlapja a FradiMédiának nyilatkozó Pánics Gergely csapatorvost.

Úgy tudni, Varghának a mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni.

„Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki” – fogalmazott az orvos, aki nem akarta kommentálni a stadionban szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet tevékenységét (a személyzet gyakorlatilag ácsorgott a pálya szélén, végül Szoboszlai Dominik unszolására voltak csak hajlandók betolni a hordágyat az azóta már hosszú ideje földön fekvő Vargához – a szerk.).

„Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül”

– mondta a magyar orvos.

Varga Barnabás a vasárnap esti mérkőzés 68. percében ütközött a skótok kapusával, ami után hosszú percekig ápolták a pályán, majd a stadionból az egyik helyi kórházba szállították.

Az A csoport harmadik fordulójának mérkőzését a magyar válogatott 1-0-ra nyerte meg Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával, ezzel három ponttal az A jelű négyes harmadik helyén végzett és még reménykedhet a nyolcaddöntőbe jutásban.

Ez is érdekelhet:
Meghalt a 17 éves lány, aki vitorlázó repülővel zuhant le Dunakeszin

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor szülinapi ünnepségre utazott

Nagy János: a magyar falu él, sőt virágzik, ezt bizonyítja egy bicikliút, és hogy nyílászárót cseréltek egy szociális intézményen

Kifütyülték a szurkolók Győr fideszes polgármesterét, aki inkább meg sem szólalt

Csányi Sándor megszólalt a válogatott Eb-szerepléséről

Itt a nagy hír Varga Barnabásról

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Milliókat fizetett a válogatott korábbi csapatkapitánya egy férfinak, akit a Bazilikánál mellkason rúgott

Marco Rossi miatt lesz tüntetés Budapesten

Összeomlott a magyar válogatott: így magyarázza Rossi és játékosai a németek elleni 5-0-s zakót