Közlekedés

Megszólalt a MÁV-vezér a vasárnap esti vonatkisiklás kapcsán

Bűnügy

Szorul a hurok Lázár nyakán? Nyomoz a rendőrség

Bulvár

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

A rollerezés jelentősége gyermekkorban

roller

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Ebben a rohanó világban, amikor a napi történéseket már csak átfutni van időnk, és az elmélyülés ritkán adatik meg, próbáljunk lassítani! Kiváló lehetőség erre a sport, a mozgás. Ha pedig ezt közösségben, például a családban, gyermekünkkel közösen végezzük, még a lelki feltöltődés is garantált.

Mindenféle mozgásformának megvan a maga szerepe a kisgyerekek fejlődésében. A bukfenc, a hinta a koncentrációs képességeket javítja, a roller pedig kiváló eszköz az egyensúly és a mozgáskoordináció fejlesztésére. A hírekből is gyakorta értesülünk arról, hogy nem megfelelő a fejlettsége a gyermekeknek: ez is egy remek eszköz arra, hogy aktívan tegyünk ez ellen a probléma ellen.

Mint minden járgánynál, itt is kiemelt figyelmet kell fordítani a minőségre. Választhatunk többek között a Ministudio Scoot and Ride roller kínálatából is. Ezek a járművek nemcsak felépítés és stabilitás, hanem megjelenés és színvilág szempontjából is kitűnnek társaik közül. De vegyük sorra kicsit alaposabban is a rollerezés lényegét és előnyeit!

Mi mindent fejleszt a rollerezés?

Egy stabil roller akár már 1 éves kortól is nyugodtan használható, pláne, hogy rengeteg készség fejlődik általa. Egyik legfontosabb ezek közül az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció. A kicsik ugyanis ilyenkor a saját testsúlyukat használják, és megtanulják irányítani a mozgásukat is. A szem, a kéz és a láb összehangolt működése szükséges rollerezésnél. Ez nagy koncentrációval jár, ennek köszönhetően a finommotoros képességek is fejlődnek.

Fontos megemlíteni azt is, hogy amikor elindul a kicsi ezzel a járművel önállóan, magabiztosabb, bátrabb is lesz. Átéli a siker élményét, ami ösztönzi a további mozgásformák elsajátítására is.

Befektetés hosszabb távon

Általában nem pár hónapra veszünk egy rollert, hanem évekig használja a gyermekünk. Ezt segíti az állítható magasságú kormányrúd mellett az is, ha átalakítható más járgánnyá. Az említett Scoot and Ride gyártmány előnye, hogy vannak közöttük úgynevezett 2 in 1 verziók is. Ezek olyan háromkerekű járművek, amelyek rollerként és kismotorként is funkcionálnak.

Milyen tulajdonságokra figyeljünk még, mielőtt beruházunk bármelyik eszközbe?

  • Az egyik ilyen a biztonság és a stabilitás, amelyeket tanúsítvánnyal is alátámaszt a gyártó.
  • Fontos emellett az alapanyag. Az, hogy semmilyen egészségre káros összetevőt ne tartalmazzon, és éveken át megőrizze az eredetihez hasonló állapotát.
  • Nem elhanyagolható az sem, hogy egyszerű legyen a szervizelés.

A többfunkciós verzió azért is előnyös, mert csökkentjük vele az ökológiai lábnyomunkat, a gyártással járó környezeti terheket.

Biztonság az utakon

Akár totyogó a gyermekünk, akár nagyobb már, a bukósisak használatát ne vegyük félvállról! Lehet, hogy meleg és talán még zavaró is az első napokban, de esés esetén véd a fejsérüléstől. A leginnovatívabb típusok már mágneses zárral illeszthetők fel, és lámpájuk is van, hogy sötétedéskor is teljes legyen a biztonság. A kar- és térdvédők szintén megóvják a gyerekeket a sebesülésektől.

Jó tanács, amit sose felejtsünk el: mindig legyünk a rollerező kicsik mellett, legyen ez közös családi program! Tanítsuk meg ily módon nekik a közlekedési szabályokat!

Ez is érdekelhet:
Nincs megállás, szombaton is tovább drágulnak az üzemanyagok

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Drámai számok jöttek: semmi eredménye nincs Orbánék hangzatos intézkedéseinek

Medvét láthattak Miskolcon

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Betilthatják az Airbnb-t egy budapesti kerületben, ügydöntő szavazás lesz róla

Csak nem szülnek a magyarok: drámai, 17%-kal esett vissza a születések száma júniusban

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon