Baleset

Tragikus baleset Szekszárdnál, a sofőr a helyszínen meghalt

Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Közlekedés

Eltört a sín, a Strand Fesztiválra tartó utasok tömegei várakoznak a Lázártársaság miatt

A címkenyomtatási technológiák főbb iparágai

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

A felhasználás szerinti leggyakoribb címkenyomtatások között megtalálhatjuk az adatbázis, a befőttesüveg, a savanyúság, a sörösüveg, valamint a tárhely címkenyomtatást egyaránt. Már ebből jól látszik, hogy ez a technológia nem csak egy iparágat érint, szinte minden területen jelen van, akár még az otthonunkban is. Szóba jöhet többek között az autóipar, az elektronikai ipar, az élelmiszeripar és persze a kereskedelem egyaránt.

cimkenyomtatas

Az alábbiakban eláruljuk, hogy melyek a főbb iparágak, ahol címkékre van szükség.

A címkenyomtatási technológiák

Az autóipari címkenyomtatás nélkülözhetetlen eleme a mai gyártási folyamatnak. A DunaSP készülékei lehetőséget adnak arra, hogy az etikettek minden területen megállják a helyüket. Ennek a folyamatnak hála az alkatrészek, biztonsági információk, valamint az egyéb fontos adatok könnyen beazonosíthatóak, nyomon követhetőek a gyártási és az értékesítési folyamat során.

A minőségi öntapadó címkék lehetőséget kínálnak a hatékony és gyors munkára, hiszen pontosan tudni fogjuk, hogy melyik alkatrész hova tartozik. Ez ma már létfontosságú, ha egy üzemben, gyárban gyors munkára van szükség. A gyártási folyamat optimalizálása a kulcsa annak, hogy a termékminőséget biztosítani tudják.

Címkenyomtatás az elektronikai iparban

A másik fontos terület az elektronikai eszközök gyártása. A cégek és a forgalmazók speciális igényeihez igazodva kínál a DunaSP címkenyomtatási szolgáltatásokat. Ezek magukban foglalják többek között az azonosítócímkék, az adattáblák, valamint az energiacímkék készítését egyaránt.

Ezek az eszközök kulcsfontosságúnak számítanak a termékek jelölése során, hiszen így biztosítható, hogy minden gyártási és forgalmazási területen pontos információ álljon rendelkezésre a termékről. A nyomtatott etikett segítséget jelenthet az azonosításban, nyomon követhető velük az energiafogyasztás, illetve az egyéb műszaki adatok egyaránt. Támogatják a fogyasztói döntéshozatalt, valamint a szabályozási megfelelést.

Mi a helyzet az élelmiszeriparral?

Amikor címkéről beszélünk, az egyik fő terület, ami eszünkbe jut, az a kereskedelem vagy az élelmiszeripar. Ezen a területen szigorú előírások vannak a termékek megfelelő címkézésével kapcsolatban. Nagy szükség van a jól tapadó, valamint a könnyen olvasható etikettekre. Ezzel biztosítható csak az egyértelmű azonosítás, az információ átadása, a jogszabályi megfelelés.

Az eszközökkel a nagy élelmiszerláncok széles körű követelményeitől kezdve a kisebb, családi tulajdonban lévő üzletekig szinte minden igényt ki lehet elégíteni. A címkenyomtatási szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja az ideális megoldást.

Ami pedig a kereskedelmet illeti, itt nem csak a termékek azonosítása esetén van szükség címkékre, hiszen sokszor a marketing kommunikációban is szerepet játszanak. Minden fontos adatot tartalmaznak, ezáltal segítenek meghozni a fontos fogyasztói döntéseket.

Ez is érdekelhet:
Nincs megállás, szombaton is tovább drágulnak az üzemanyagok

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Matolcsy megszólalt, nagyobb a baj, mint gondoltuk: „életveszélyes ilyen államháztartási hiányt vinni”

Lázár „óriás fejlesztéseket” jelentett be: bődületes összegből épül Mohácsnál Duna-híd

Csúcsra jár a hazaárulás: Nagy Márton ismét Pekingbe utazott

Ennyiért tankolhatunk holnaptól

Tovább zuhant a magyar ipar: júliusra is tragikus számokat közölt a KSH

Vitézy kiakadt a dilettáns Lázártól: ennyiből a teljes mozdonycsere, az összes elavult InterCity cseréje kijönne

Óriásit gyarapodott egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc vagyona