Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Magyar Péter elárulta, kire szavazott a kerületében

A Tisza Párt EP-listavezetője olyan eredményre számít, ami a Karmelitából is látszani fog.

Magyar Péter
Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője nyilatkozik a sajtónak, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában 2024. június 9-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Fontos választás a mostani, ma azt mondhatják a magyar emberek, hogy „eddig és ne tovább!” – nyilatkozta Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője vasárnap újságíróknak, miután leadta szavazatát Budapest XII. kerületében. Magyar Péter azt mondta,

olyan eredményre számít, ami „talán a Holdról nem fog látszani, de a Karmelita kolostorban bizonyosan”, az emberek erős jelzést küldenek a hatalomnak.

„Le fogjuk zárni az elmúlt 20 évet” – jelentette ki, és úgy fogalmazott: ez nem egy rövidtávfutás, inkább egy maratonba oltott gátfutás lesz.

Közölte: a vasárnapi választás tétje, hogy az emberek azt a húszéves múltat választják-e, amit Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc tönkretett, és amelyben Magyarország mára az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb országa lett úgy, hogy 40 ezer milliárd forint érkezett az országba húsz év alatt, és több mint 40 ezer milliárd forinttal nőtt az államadóság.

Lerohasztották az egészségügyet, az oktatást, majdnem egymillió honfitásunk él Nyugat-Európában, több tízezer magyar gyerek születik Nyugaton, másfél millió embernek nincs napi szintű orvosi ellátása, 896 betöltetlen háziorvosi praxis van Magyarországon és 40 ezer ápoló hiányzik az egészségügyből – sorolta.

„Ne adják el szavazatukat”

Magyar Péter azt javasolja az embereknek, hogy zárják le a múltat, és „kezdjünk egy teljesen más jövőt”.

Beszélt arról is, hogy a Tisza Párt a béke pártja, aki rájuk szavaz, az a valódi békére, az az árkok betemetésére szavaz. A Tisza Párt azért fog küzdeni – folytatta –, hogy megakadályozza a Fideszt abba a tervében, hogy visszavezesse a sorkatonaságot, hogy további magyar katonákat küldjenek – ahogy most is küldenek – polgárháborús övezetekbe.

Kiemelte: a Tisza Párt mindent el fog követni a magyar emberek biztonságáért, és azért, hogy végre valódi rendszerváltás legyen Magyarországon.

A politikus arra biztatott mindenkit, hogy ne féljenek, a szavazófülke magányában bárkire szavazhatnak „bárhogyan is zsarolják, nyomasztják őket a fideszes földesurak, alispánok, főispánok, ne adják el szavazatukat”.

Csak négy szavazóívet vett fel

Magyar Péter elmondta, az ötből négy szavazóívet vett fel, a főpolgármester-jelöltit nem, mert nem tud választani a jelöltek között.

„Az egyikük a Fidesz-oligarchák jelöltje, a másik pedig Gyurcsány Ferenc jelöltje, a Tisza Pártnak pedig ezekkel az emberekkel nincs mit csinálni” – tette hozzá, jelezve: a megválasztott főpolgármesterrel ügyek mentén együtt fognak dolgozni.

A kampányt értékelve beszámolt arról, hogy 191 településen járt nyolc hét alatt, és rendezvényeikre senkit nem buszoztattak, nem volt ingyen ebéd, mint a „Békemenetnek csúfolt uszító rendezvényen”.

Magyar Péter elmondta, hogy helyben

Kovács Gergelyre, a Kétfarkú Kutya Párt elnökére és főpolgármester-jelöltjére és Visi Piroska független jelöltre adta le szavazatát.

Azt mondta: A következő országgyűlési választáson a Tisza Párt lesz az egyetlen olyan kihívója a NER-nek, amely azt ténylegesen le tudja váltani.

Ez is érdekelhet:
Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Kapcsolódó hírek

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Magyar Péter idegbe rakta magát, amiért az újság írni merészelt a támogatóiról

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Kiskorú zaklatásával vádolja a propaganda Magyar Pétert, itt a válasza

A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert

Magyar Péter megint leleplezéssel fenyegetőzik

Magyar Péter: 15 millió forint és rengeteg adomány gyűlt össze a kijevi látogatáshoz

Magyar Péter Kijevbe utazik szerdán a lebombázott gyermekkórház miatt