Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Baleset

Megszólalt a MÁV-vezér a hajnalban történt újabb vasúti baleset kapcsán

Belföld

Hol a pénz? „Az uniós támogatásoknak köszönhetően szárnyalnia kellene a magyar agráriumnak, ehhez képest kiürül a magyar vidék”

Fagyasztott zöldbabot hívott vissza az Auchan

Auchan átuház
Fotó: Interton

Csattanó maszlag lehetséges jelenléte miatt visszahívta a forgalomból a 450 grammos Auchan gyorsfagyasztott zöldhüvelyű vágott zöldbabot az Auchan Magyarország Kft.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán közzétett tájékoztatása szerint a visszahívott termék tételszáma L.24.366.1.A, minőségmegőrzési ideje 2026.

❗️Termékvisszahívás❗️Az intézkedéssel kapcsolatos további információk a Nébih hivatalos #Termékvisszahívás adatbázisában találhatók meg. 👇portal.nebih.gov.hu/termekvisszahivas

Posted by Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal on Wednesday, June 5, 2024

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az ismertetett azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el. Az érintett árut bármelyik Auchan áruházba vissza lehet vinni, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

A csattanó maszlag tropán alkaloidokat tartalmazó, mérgező gyomnövény. Eddig több mint 200 tropán alkaloidot azonosítottak különböző növényekben. Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarítása során, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

Közismert tropán alkaloid az atropin, amelyet gyógyászati célra is felhasználnak. Atropin és szkopolamin határérték jelenleg csak csecsemők és kisgyermekek számára készült bizonyos élelmiszerekre van megállapítva – ismertette a Nébih.

Ez is érdekelhet:
Beszakadt az 1 milliárdból megépített bicikliút Verpelétnél, amit februárban adtak át

Ismét veszett kutyát találtak Szabolcsban, rendkívüli intézkedések lépnek életbe

Baktériummal fertőzött sajtot hívott vissza az Auchan

Terjed a vírus, október végétől kérhető az ingyenes influenza elleni védőoltás

Köpd ki, ne edd meg: chipset hívott vissza a Tesco

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Figyelmeztetést adott ki a Nébih, újra megjelent a veszélyes vírus Magyarországon