Bulvár

Weisz Fanni gyermeket vár

Külföld

Rossz hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

Életmód

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Elverte a vihar az országot, több helyen jelenleg is dolgoznak a tűzoltók

Vihar - A főváros több részén is fennakadásokat okozott az
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Péntek délutántól már több mint kétszáz helyszínen avatkoztak be a tűzoltók a viharos időjárás miatt – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szombat délelőtt.

Dóka Imre azt írta, a legtöbb esetben az ország észak-keleti és középső részében a letört faágak és kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Hat esetben épületek tetőszerkezetét, vagy kéményét rongálta meg a viharos szél, továbbá Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben néhány helyen nagyobb mennyiségű csapadékvíz öntött el garázsokat, pincéket.

🌊💦 Este villámárvíz volt Pécsett, de már ma reggel is több hullámban kapta az égi áldást… 👉 https://www.idokep.hu/hirek/villamarviz-volt-pecsett-nem-hagyjak-a-zivatarok

Posted by Időkép on Friday, May 31, 2024

A tájékoztatás szerint jelenleg főként a fővárosban és Pest megyében dolgoznak a tűzoltók több helyen, de nagyobb fennakadásokról a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés.

Dóka Imre hangsúlyozta: ha viharos idő miatt ad ki riasztást a meteorológiai szolgálat, a ház környékéről érdemes összegyűjteni és fedett helyre vinni azokat a kisebb tárgyakat, kerti szerszámokat, cserepes virágokat, kerti bútorokat, amelyeket a szél felkaphat és kárt okozhat velük.

Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Ha bárki elszakadt vezetékkel, veszélyes helyzettel találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot – hívta fel a figyelmet Dóka Imre.

A folytatásban is zivatarok, jég érkezik

A HungaroMet Zrt. azt írta, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok, ezért Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék területére másodfokú figyelmeztetés van érvényben hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt, az ország többi részén pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A délelőtti óráktól egyre nagyobb számban döntően az ország északkeleti felében lehet számítani zivatarokra, az esti, éjféli órákig. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak, nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre

– ezen belül kiemelten Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön –, illetve északon, amelyekhez akár 2-3 centiméter feletti jégátmérő és óránkénti 90 kilométeres feletti széllökés társulhat.

Ez is érdekelhet:
Nagy baleset az M5-ösön, minden ütközött mindennel

Kapcsolódó hírek

Joe Biden a visszalépést fontolgathatja – megvan, ki lehet Trump új kihívója

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép, ezúttal Sóskútnál

Vihar! Másodfokú riasztást adtak ki számos járásra – így halad át az országon kedd estig

Halálos tragédia Budapesten

Szétvert a vihar több kerületet Budapesten péntek kora délután

Letépte a vihar egy épület tetőborítását Miskolcon – fotó

Házakat tett lakhatatlanná az éjszakai vihar Kelet-Magyarországon

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!