Bűnügy

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razzián

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Meghalt Tompos Kátya

Tompos Kátya
Tompos Kátya színésznő. Fotó: Facebook/Tompos Kátya

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes – tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje pénteken.

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit”

olvasható a Facebookon.

🖤Drága Kátyánk, búcsúzunk tőled….🖤Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya…

Posted by Tompos Kátya on Friday, May 31, 2024

Tompos Kátyáról május 9-én írtuk meg, hogy gyűjtés indult a kezelésére, mivel a szükséges gyógykezeléseit – a korábbiakkal ellentétben – már nem finanszírozta a magyar állam.

Később arról szóltak a hírek, hogy össze is gyűlt a pénz. „Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk” – bizakodott még néhány napja Hrutka Róbert, a jótékonysági gála szervezője.

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. Édesanyja orosz származású. Gimnazista korában néhány évig Földessy Margit stúdiójába járt. 2001 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte a színművészeti egyetem dalversenyét. Az egyetem elvégzése után 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban szerepelt. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismeretségre tett szert a Vacka Rádió folytatásos mese hangjáték főszerepével.

Énekes szerepei is különösen figyelemreméltóak. Fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig, angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven énekelt dalok.

Tompos Kátya több filmben is főszerepet játszott, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), Nőm, nejem, csajomban (2012), Coming outban (2013), Valami Amerika 3-ban (2018) vagy például a Most van most című filmben (2019).

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2007-ben a Bárka Színházban a legjobb színésznő közönségdíját nyerte el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott. 2019-ben átvehette a Vidor fesztivál legjobb női szereplőjének díját a Varsói melódia címszerepéért.

Ez is érdekelhet:
Furgon és taxi ütközött Budapesten, nyolcan megsérültek

Kapcsolódó hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Tompos Kátya rákkal küzd, gyűjtés indult a kezelésére

Amire van pénz: 480 milliót költene sminkesre, fodrászra és stylistra az MTVA

Lovasi Andrásék elváltak

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Szétverte a vihar a Szentendrei Skanzent, azonnal cselekedni kellett

Koncz Gábor elárulta, hogy miért rajong egyre jobban Orbán Viktorért

Lezuhant egy színész a Vígszínházban, kórházban kezelik