Bűnügy

Megöltek egy férfit egy miskolci áruház parkolójában

Belföld

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak
Fotó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak a debreceni Pálma étterem ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei; a jogsértések miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A hatóság szerdán adott ki közlést az esetről, noha azt írják, az érintett vállalkozás tevékenységét már május 14-én felfüggesztették, és mindössze május 27-ig.

Az étterem ugyanis a hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét; az eljárás, valamint a bírság kiszabása folyamatban van – tudatták.

A Nagyerdő Projekt Kft. által üzemeltetett Pálma étterem esetét ismertetve a Nébih közölte:

több helyiségben, egyebek mellett az élelmiszerek tárolására használt raktárakban rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló nyomokat találtak.

Nem mindenhol működtek megfelelően a kézmosók, valamint kézfertőtlenítő szer és a jogszabályban előírt fertőtlenítő hatású mosogatószer sem volt az étteremben.

Az épület, valamint a hűtőberendezések műszaki és higiéniai állapota sem felelt meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak. Az étterem egésze rendezetlen, takarítatlan volt. Szennyezettek voltak a gépek, eszközök és berendezések, például a húselőkészítő helyiségben lévő daráló, bárd és élező. Nem állt rendelkezésre megfelelő számú mosogató sem, és a konyhában is számos hiányosságot találtak az ellenőrök.

Súlyos hiányosságokat tártak fel a szakemberek a dokumentációban is. Az egység nem rendelkezett a jogszabályoknak megfelelő, kötelező HACCP kézikönyvvel, nem működtetett nyomonkövetési rendszert, az üzemeltető nem vezetett anyaghányad nyilvántartást. Az ellenőrzés idején dolgozó szakácsnak nem volt érvényes egészségügyi könyve.

A hatóság 20 tétel, mintegy 66 kilogramm nem nyomonkövethető, valamint lejárt minőségmegőrzési és fogyaszthatósági idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, és megtiltotta annak felhasználását.

Ez is érdekelhet: Tűz ütött ki egy nyíregyházi szeméttelepen

Kapcsolódó hírek

Amire van pénz: 480 milliót költene sminkesre, fodrászra és stylistra az MTVA

Az EU legszegényebbjei lettek a magyarok, a bolgárok is többet költenek nálunk

Fagyasztott zöldbabot hívott vissza az Auchan

Penészgombás italt hívott vissza a Lidl

Snidlinges szendvicsfeltétet hívott vissza a SPAR

Magyar Péter: Hajrá, Tóni, további jó vergődést!

„Szégyelld magad, Kósa Lajos!” Magyar Péter bevette a fideszes fővárost is

Szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára

Összeesett az edzésen a válogatott röplabdázó, a csapattársa mentette meg az életét

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!