Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Külföld

Belelőttek egy tárat Mészáros Lőrinc sportigazgatójának autójába

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Sulyok Tamás ügyvédként magyar termőföldeket játszott át külföldieknek, állítja a DK

Szeged környékén több mint ezer hektárnyi föld jutott külföldiek kezére három-négy helyi ügyvéd közreműködésével.

Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án.
Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök esküt tesz az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Sulyok Tamás köztársasági elnök korábban, még ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek

– mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője.

Bizonyítékokkal igazolom, hogy Sulyok Tamás egy köztörvényes bűnöző!

Bizonyítékokkal igazolom, hogy Sulyok Tamás egy köztörvényes bűnöző!Hosszú hetek kutatómunkája után minden részletre kiterjedő bizonyítékokkal mutatom be azt, hogy Magyarország köztársasági elnöke ügyvédként magyar termőföldeket játszott át külföldi kézre.Nézd élőben a sajtótájékoztatómat!🇭🇺🇪🇺

Posted by Dobrev Klára on Wednesday, May 22, 2024

Dobrev Klára közölte, hogy az általa említett bűncselekmények a kétezres évek elején történtek. A politikus hangsúlyozta, az mindig is bűncselekménynek minősült, ha törvényellenesen adtak át magyar földet külföldieknek, de ezt a magatartást 2014-ben az Orbán-kormány külön tényállássá tette a Btk-ban.

A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője arról beszélt, hogy Szeged környékén korábban több mint ezer hektárnyi földet „sikerült külföldiek kezére játszani” három-négy helyi ügyvéd közreműködésével. Szavai szerint hogy mindez ne legyen feltűnő, ezek az ügyvédek segédkeztek egymás ügyeiben.

Azért, hogy ne ugyanaz írja alá az összes iratot, az egyik az ajándékozást ellenjegyezte, a másik a kölcsönszerződést, a harmadik pedig a haszonélvezeti jogot, „és ennek az egyik figurája volt Sulyok Tamás, aki akkor ügyvédként dolgozott”

– szögezte le Dobrev Klára, hozzátéve: „így épült fel a szegedi földmaffia és ennek segítségével osztrákok tették rá a kezüket magyar termőföldekre”.

Az EP képviselő kiemelt egy ügyletet, amelyben elmondása alapján egy 103 hektáros földterület kapott központi szerepet. „Ezt a földterületet játssza külföldiek kezére Sulyok Tamás még szegedi ügyvédként, törvényellenesen, pénzért, aláírással, pecséttel, ráadásul ebben az esetben mindent Sulyok Tamás csinált” – fogalmazott. Az esetet úgy írta le, hogy a föld előbb egy stróman nevére került, aki aztán egy következő strómannak ajándékozta azt.

Dobrev Klára a sajtótájékoztatón felmutatott egy iratot, amiről kijelentette, hogy a szóban forgó ajándékozási szerződést tartja a kezében, amit Sulyok Tamás ellenjegyzett.

Dobrev Klára szerint a második stróman ezt követően kötött egy kölcsön- és jelzálogszerződést azoknak a külföldieknek a cégével, akik törvényesen nem szerezhették volna meg a földet, valamint haszonélvezeti jogot adott a cég tulajdonosainak. Hozzátette, hogy a cég mögött három testvér áll.

Holnap, csütörtök délelőtt 10.30-kor beviszem a bizonyítékaimat a Legfőbb Ügyészségre. A bizonyítékokat arról, hogy…

Posted by Dobrev Klára on Wednesday, May 22, 2024

Ez a kft. azért is izgalmas, mert az osztrák tulajdonosok magyarországi kézbesítési megbízottja Sulyok Tamás volt – mondta Dobrev Klára, hangsúlyozva, birtokukban van a német nyelvű zsebszerződés is.

„Egy köztörvényes bűnöző, a földmaffia egyik figurája nem testesítheti meg a nemzet egységét”, ezért a Demokratikus Koalíció lemondásra szólítja fel a köztársasági elnököt – jelentette be az ellenzéki politikus. Dobrev Klára hozzátette, hogy csütörtökön átadja az ügyészségnek a dokumentumokat.

Kérdésre válaszolva az EP-képviselő azt mondta, hogy az elévülés kérdésében az ügyészségnek van joga dönteni.

Sulyok: mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat

A Sándor-palota szerda délután közleményt adott ki az ügyben, ebben azt írták:

„Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre. Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében. Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja. A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket.”

Ez is érdekelhet: Sokkoló részleteket közölt a törvényszék a verőcei hajóbaleset kapcsán

Kapcsolódó hírek

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Lemondásra szólították fel a köztársasági elnököt

Dobrev Klára úgy tudja, Gyurcsánnyal nyerünk

Szorul a hurok Sulyok Tamás nyakán: kezdeményezik a menesztését

Magyar Péter lecsatolta a nadrágszíját és üzent Dobrev Klárának

Dobrev Klára valószínűleg megdöntötte a legrühelltebb politikus rekordját a Youtubeon

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!