Baleset

Tragikus baleset Szekszárdnál, a sofőr a helyszínen meghalt

Oktatás

Elegük lett, a tanári kar húsz százaléka felmondott tanévkezdés előtt egy isaszegi iskolában

Közlekedés

Vitézy összeírta Lázár János bűnlajstromát, már csak a rendőrségi elfogásra várunk

Mit értünk női félcipő alatt?

sneaker

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Cipőboltok kategóriái közt gyakran láthatod a “női félcipő” kifejezést. De vajon mit takar ez az elnevezés? Hányféle női félcipő létezik, és ezeket milyen alkalmakon lehet viselni? Cikkünkben ezt a témát boncolgatjuk.

A hírekből is jól tudjuk, de a saját bőrünkön is érezzük, hogy ugyan korán nyáriasra fordult az időjárás, még elég szeszélyesnek bizonyul ahhoz, hogy elővegyük a nyári darabokat. Az átmeneti időszakra a félcipők ideálisak.

A papucs, a szandál, a csizma, a bokacsizma és a bakancs semmiképp nem jelent félcipőt, de ezeken kívül gyakorlatilag minden típus az. Ebbe beletartoznak a balerina cipők, a mokaszinek, a sneakerek különböző fajtái és a túracipők is. Széles választékot találsz ezekből a VIBA cipő webáruház női cipők kínálatában, ahol minden egyes modell márkás és magas minőséget képvisel.

Nézzük meg külön-külön az egyes típusokat, melyiket mikor viselheted!

A bájos balerina cipő

Rendkívül sokoldalú és kifejezetten kényelmes a balerina cipő, amely elegáns ruházathoz és vagányabb öltözékhez is kitűnően passzol. Rengetegféle színben, különféle változatokban kapható, a fiatalok és az idősebbek számára is előnyös.

Ha teljesen lapos, akkor nem ajánlott egész napos viseletre, ugyanis nem tesz jót hosszú távon a láb egészségére nézve. Azonban egy picit magasított talppal már kimondottan kedvező lesz a balerina cipő, akár több órán keresztül is.

Felveheted egész ruhához, farmerhez, aljhoz, rövidnadrághoz, illetve szövetnadrághoz is, a lényeg, hogy összhangban legyen az öltözékeddel.

Könnyed mokaszin

A mokaszinek praktikusak, komfortosak, és leginkább lezser öltözethez illenek. Kellemes viseletnek számítanak, mert fűző nélküliek, ezért könnyű a fel- és levételük. Rugalmas talpuk garantálja a maximális kényelmet, a megjelenésük pedig igencsak ízléses.

Masnival, pántokkal, gyöngyökkel, bojtokkal vagy díszítő varratokkal vannak dekorálva, ettől olyan egyediek és tetszetősek. Az átmeneti időszakokban a legideálisabbak, de ha nem szereted felfedni a lábujjaidat nyáron sem, akkor ebben az esetben bevetheted ezt a sokoldalú cipőt.

Szoknyával és nadrággal is hordhatod, a színek és a stílus összehangolása viszont szükséges. Ha megvan az összhang, a hétköznapokban, de akár az üzleti életben is előnyös megjelenést nyújthat a mokaszin.

Sneakerek, túracipők és egyebek

A sportos küllem már nemcsak a sportcipőkre jellemző, léteznek a sneakerek, amelyek kimondottan hétköznapi viseletek, s nem az edzőterembe valók. Ezeket felveheted bevásárláshoz, szabadidős tevékenységhez vagy a munkahelyedre, ha megengedett a lazább stílus. Szoknyával is jól mutatnak, rövidnadrággal és hosszúval is, úgyhogy bátran kombinálhatod bármivel.

A kirándulásokhoz inkább túracipő javasolt, ami speciális terepre lett tervezve, merev, de ruganyos a talpa. Masszív, ugyanakkor nem túl nehéz, csúszásmentes és kopásálló, és jó esetben vízálló is.

Nos, mit is jelent a félcipő fogalma? Gyakorlatilag minden lábbeli beletartozik, amely nem magasszárú. Egy régebbi meghatározás szerint a félcipő nem fedi be a lábfejet, csak elöl, de más irányvonal úgy tartja, hogy ami befedi az egész lábfejet bokáig, az már nem félcipő. Mi az igazság? Rábízzuk az olvasóra. Egy a lényeg, mégpedig az, hogy mindenképpen minőségi legyen a cipőd.

Ez is érdekelhet:
Leszúrta apját egy férfi Demecseren, a holttest mellett várta a rendőröket

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Csak nem szülnek a magyarok: drámai, 17%-kal esett vissza a születések száma júniusban

Betilthatják az Airbnb-t egy budapesti kerületben, ügydöntő szavazás lesz róla

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon

Drámai számok jöttek: semmi eredménye nincs Orbánék hangzatos intézkedéseinek

Medvét láthattak Miskolcon