Baleset

Lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin egy 17 éves lánnyal a fedélzetén

Belföld

„TrittyenTrotty tábornok”: Orbán újabb debil uszításától a követői is kiakadtak

Baleset

Súlyos baleset az M3-ason, mentőhelikopter is leszállt

Závecz: Iszonyat erős a Tisza Párt, már van, ahol veri a Fideszt, a többi ellenzéki párt a fasorban nincs

A 40 év alattiak között Magyar Péter pártja 23, míg az Orbán-párt 22 százalékon áll.

Magyar Péter
Fotó: Facebook/Magyar Péter

Négy párt, pártszövetség küldhetne képviselőt az Európai Parlamentbe a Závecz Research Intézet friss felmérése szerint, a legerősebb ellenzéki erő pedig a Magyar Péter-féle Tisza Párt – írja az RTL.

A kutatás szerint

a Fidesz-KDNP 39 százalékkal éllovas, Magyar Péter pártja viszont 26 százalékon áll, 9 százalékot verve a 17 százalékosra mért DK-MSZP-Párbeszéd összeborulásra a biztos részvételt ígérő választók körében.

Orbánék a teljes népesség körében 28 százalékot tudhatnak magukénak az EP-választások kapcsán, ami közel 2,2 millió szavazót jelent. Itt 19 százalékon áll a Tisza Párt, ami másfél millió fős támogatottságot mutat.

Ugyanitt a DK-MSZP-Párbeszéd 12 százalékos népszerűségnek örvend, ami durván 1 millió fő szimpatizánst jelent. A Mi Hazánk és a Momentum 4-4 százalékos táborral rendelkezik, ez körülbelül 300-300 ezer támogatót jelent, a Kétfarkú Kutyapárt, a Jobbik és az LMP 2-2 százalékkal mintegy 150-150 ezer embert tudhat maga mögött. 1-1 százalékra mérték a Mindenki Magyarországa Néppártot és a Második Reformkor Pártot is, mely 100-100 ezer fős bázist mutat.

A felmérés rámutatott arra is, hogy a Fidesz a Tisza Pártnak „köszönhetően” több társadalmi csoportban is visszaszorult: a 40 év alattiak között például Magyar Péter pártja 23, míg az Orbán-párt 22 százalékon áll.

Az érettségizettek körében a Fidesznek 24, a Tiszának 23 százalékos a hátszele. Orbánék a legjobban az idősek és az alapfokú végzettséggel bírók körében hasítanak, előbbi szegmensben 37, utóbbiban 32 százalékon állnak.

Ez is érdekelhet:
Kiadós csapadék érkezik, mutatjuk, hol várható komoly öntözés

Kapcsolódó hírek

Menczer Tamás: Orbán Viktor egy nap alatt többet tett a békéért, mint Ursula von der Leyen, Manfred Weber és a többiek két év alatt!

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Nyakánál fogva, biztonsági őrök vitték ki Magyar Pétert egy budapesti szórakozóhelyről

Magyar Péter átvette az európai parlamenti képviselői mandátumát

Ettől végleg megvadulnak a DK-sok: valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcképét

Magyar Péter újabb országjárásra indul

Itt van Magyar Péter drogtesztjének az eredménye

Magyar Péter tovább üti-veri Gyurcsányt: „egyértelművé tette, hogy 2026-ban is segíteni kívánja Orbán hatalomban tartását”

Magyar Péter máris beleszállt Orbánba: „egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot”

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!