Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Közlekedés

Megszólalt a MÁV-vezér a vasárnap esti vonatkisiklás kapcsán

Bulvár

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

Egy fémkulacs képes csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat

ajandek

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Napjainkban az éghajlatváltozás káros hatásait szinte folyamatosan érezhetjük. Szélsőséges időjárási körülményekkel találkozhatunk, hatalmas szárazságok, hirtelen kialakuló viharok, jégeső, és ez csak néhány magyarországi példa, a bolygó többi országaiban még rosszabb jelenségek is kialakulhatnak. Mit tehetünk mi, mint magánember?

Fenntarthatóság és ökológiai lábnyom

Sokszor a legkisebb műveletek, alapvető igények átalakításával is hatalmas lépést tehetünk a környezetvédelem irányába. Ilyen például az, ha újragondoljuk a napi folyadékbevitel megoldását. A legtöbben még mindig műanyag palackos ásványvizet használnak. Pedig már rengeteg hatékonyabb, kényelmesebb és fenntarthatóbb megoldás érhető el. A Zefi Reklámajándék kulacs kínálatából beszerezhetünk olyan kiegészítőt, amivel azonnal, egyik napról a másikra kisebb lehet az ökológiai lábnyomunk.

Nem kell mást tenni, mint minimálisra vagy nullára csökkenteni a műanyag petpalackok vásárlását. Miért is olyan fontos ez? Az egyszer használatos műanyag eszközökkel hatalmas mennyiségű hulladékot állítunk elő viszonylag rövid idő alatt. Az újrahasznosítási lehetőségek száma még mindig nem elegendő, így a legtöbb szemét a környezetet fogja terhelni. Nem kell sokat keresgélni ahhoz, hogy olyan felvételeket találjuk, amelyeken az látszik, hogy a folyók, tavak, tengerek tele vannak műanyag hulladékokkal.

Sajnos ezt az állapotot akár Magyarországon is tapasztalhatjuk, ha megtekintjük a legközelebbi vízforrást. Garantáltan találni fogunk benne (legalább) néhány darab műanyag palackot. Nincs más megoldás, mint leváltani őket, és fenntarthatóbb eszközöket használni, mint amilyen a fémkulacs is.

A fémkulacs előnyei

A környezetvédelem mellett más okból is érdemes ezt a kiegészítőt alkalmazni a mindennapokban. Sokkal kényelmesebb a használata, mint a műanyag változatoknak. Nem kell amiatt aggódni, hogy a táskában deformálódni fog, esetleg megsérül és a tartalma kifolyik. Többször is lehet használni, egyszerűen lehet tisztítani, tárolni. A kialakítása strapabíró, ha véletlenül leejtjük, akkor sem kell aggódni amiatt, hogy komolyabban megsérül.

Forró és hideg folyadékot egyaránt önthetünk bele, hosszú órákon keresztül képes megőrizni az ideális hőmérsékletet.

Kinek ajánlott?

Eleinte a sportolók és túrázók kezdték el rendszeresen használni őket, de ma már rengeteg olyan változat érhető el, amelyeket a gyerekek iskolába, a felnőttek pedig a munkahelyre vihetnek. Látványos mintázatok és letisztult színek közül egyaránt lehet válogatni. A cégeknek is érdemes mérlegelni, hogy a promóciós kampányokhoz esetleg fémkulacsokat használjanak, mint reklámajándék. Tökéletes felületet nyújt ahhoz, hogy a vállalkozás arculatát, logóját, egyedi emblémáját megjelenítsük rajta.

Ráadásul garantáltan sokszor fog előkerülni, minden egyes kortyolás során.

Ez is érdekelhet:
Magyar Péter lecsatolta a nadrágszíját és üzent Dobrev Klárának

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Drámai számok jöttek: semmi eredménye nincs Orbánék hangzatos intézkedéseinek

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Csak nem szülnek a magyarok: drámai, 17%-kal esett vissza a születések száma júniusban

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Figyelem, lopnak: 4,3 milliárdból épül madárszínház a Hortobágyon

Betilthatják az Airbnb-t egy budapesti kerületben, ügydöntő szavazás lesz róla

Medvét láthattak Miskolcon