Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Belföld

Milliárdos oligarcha rokonával az oldalán magyarázott Orbán Esztergomban arról, hogy a hatalom és a pénz áll szemben a békevággyal

Kiadták a riasztást: érkezik a vihar Magyarországra

Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2022. május 25-én este.
Fotó: MTI/Varga György

Érkezik a hidegfront, többfelé eső, zápor, zivatar vár ránk a hét második napján, két északnyugati járásra azonban már ma este kiadták a riasztást.

A HungaroMet előrejelzése azt írja, az északi tájak fölé éjszaka vastagabb felhők sodródhatnak, és ott helyenként zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A nyugatias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Késő este 15, 22 fok várható, hajnalra 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden napközben aztán erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, így erősen felhős, sőt akár borult időszakokra is számítani kell. Délutánig döntően az ország északkeleti harmadán, majd délutántól már a Dunántúl nyugati és délnyugati, déli részein is több helyen várható zápor, helyenként zivatar.

A nyugati szél élénk, olykor erős lesz, délutántól mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 27 fok között várható, de az Északi-középhegység északi oldalán néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Keddre az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet:

figyelmeztetes

Forrás: met.hu

Két járásban már most riasztás van érvényben

A soproni és a mosonmagyaróvári járásra már most, hétfő este elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet.

A riasztások által érintett területeket, járásokat ide kattintva egy folyamatosan frissülő térképen lehet követni – írta a Katasztrófavédelem honlapja.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!