Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 25-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 25-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A benzinben és a gázolajban is megfizetik a magyar emberek a háború árát – hazudta mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten. Gulyás Gergely megismételte Nagy Márton miniszter felelősséghárító, demagóg lózungját, miszerint a kormány arra szólítja fel a magyar üzemanyag-kereskedőket, hogy a benzin és a gázolaj árát vigyék le a környező országok átlagárára.

Így viszont már nem teljesen érthető, hogy akkor most a háború, vagy a „szemét, nyerészkedő kereskedők” miatt drágább az üzemanyag Magyarországon, esetleg hazánk megint abban a kiváltságos helyzetben van, hogy egyedül ránk van hat az orosz-ukrán háború.

Az oroszpárti magyarországi miniszter a Kormányinfón mindenesetre azt mondta, a „háborús árak” akkor fognak jelentősen csökkenni, ha béke lesz. Ezért a reális célkitűzés és a kormány célja is az, hogy a háborús árakon már ne lehessen nyerészkedni – közölte.

Rámutatott, a benzin és a gázolaj ára Magyarországon magasabb a környező országok átlagánál.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány korábban azért egyeztetett a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, hogy ne legyen ilyen helyzet. A szövetség is elismerte ennek az igénynek a jogosságát, ezért a kormány szeretné, ha ez a helyzet valósággá is válna.

Elmondta, a Központi Statisztikai Hivatal adatai az ellenőrzést lehetővé teszik; de ha a kereskedők nem tartják be önkéntesen a megállapodásokat, a kormány lesz kénytelen érvényt szerezni azoknak.

Kapcsolódó friss hírek