Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Egy korábbi helyszíni bírságot akart megbosszulni az ittas férfi, aki a helyi fesztiválon összetalálkozott a rendőrrel.

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki egy korábban kiszabott helyszíni bírság miatt bántalmazott egy szolgálaton kívüli rendőrt.

A Debreceni Törvényszék szerdai közleménye szerint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr őrmester szolgálatának ellátása során már több alkalommal intézkedett a vádlottal szemben, egy esetben 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki.

A vádlott ezen intézkedések, de különösen a helyszíni bírság kiszabása miatt elégtételt kívánt venni a rendőrön, ezért 2023 szeptemberében egy Nyírábrányban megrendezett fesztiválon, ittas állapotban kötött bele a rendőrbe, aki a menyasszonyával volt a rendezvényen.

A rendőr és menyasszonya el akarták kerülni a konfliktust, ezért a vádlottnak hátat fordítottak és távozni akartak. A vádlott azonban indulatosan utánuk ment, megragadta a rendőr vállát, és egy alkalommal ököllel arcon ütötte.

A további bántalmazást egy közelben tartózkodó ember akadályozta meg, aki a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről.

A döntés ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítása, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – jelezte a szóvivő.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!