Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Egy korábbi helyszíni bírságot akart megbosszulni az ittas férfi, aki a helyi fesztiválon összetalálkozott a rendőrrel.

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki egy korábban kiszabott helyszíni bírság miatt bántalmazott egy szolgálaton kívüli rendőrt.

A Debreceni Törvényszék szerdai közleménye szerint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr őrmester szolgálatának ellátása során már több alkalommal intézkedett a vádlottal szemben, egy esetben 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki.

A vádlott ezen intézkedések, de különösen a helyszíni bírság kiszabása miatt elégtételt kívánt venni a rendőrön, ezért 2023 szeptemberében egy Nyírábrányban megrendezett fesztiválon, ittas állapotban kötött bele a rendőrbe, aki a menyasszonyával volt a rendezvényen.

A rendőr és menyasszonya el akarták kerülni a konfliktust, ezért a vádlottnak hátat fordítottak és távozni akartak. A vádlott azonban indulatosan utánuk ment, megragadta a rendőr vállát, és egy alkalommal ököllel arcon ütötte.

A további bántalmazást egy közelben tartózkodó ember akadályozta meg, aki a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről.

A döntés ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítása, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – jelezte a szóvivő.

Kapcsolódó friss hírek