Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Leitatott, bedrogozott egy kiskorút egy férfi, hogy abuzálja, egy másikkal egy gyermekotthonban „végzett szexuális cselekményt”

Leitatott, bedrogozott egy kiskorút egy férfi, hogy abuzálja, egy másikkal egy gyermekotthonban „végzett szexuális cselekményt”
Fotó: police.hu

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványa alapján letartóztattak egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is abuzált.

A Fővárosi Főügyészség kedden azt írta, a még 2023-ban indult nyomozás alapján megalapozott a gyanú, hogy a férfi tavaly tavasszal egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval – hatalmi helyzetét kihasználva – szexuális cselekményt végzett.

A gyanú szerint egy másik, a gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősével is többször végzett szexuális cselekményt. Ehhez

„bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszesitallal és kábítószerrel kínálta, majd kihasználta a sértett bódult állapotát”. Egy alkalommal, amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte.

A fővárosi rendőrök a férfit szexuális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, mert a cselekmények „súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján mind a szökés-elrejtőzésnek, a bizonyítás befolyásolásának és a bűnismétlésnek is fennáll a reális veszélye”.

A nyomozási bíró – osztva az ügyészségi álláspontot – egy hónapra elrendelte a letartóztatást, a végzés még nem végleges. A nyomozás tárgyát képező bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni – áll a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek