Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban

Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban

Korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat három boncmester, egy segédboncmester és egy adminisztrátor ellen vesztegetés elfogadása miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

A vádirat szerint egy 33 éves férfi egy budapesti orvostani intézetben boncmesteri szakképzettséggel dolgozott, ahol többek között a halottak beérkezésével és kiadásával kapcsolatos adminisztráció, a temetkezési vállalatokkal és hozzátartozókkal való kapcsolattartás, valamint a tárolási-hűtési díj beszedése, arról számla kiállítása volt a feladata.

A férfinak különböző temetkezési vállalkozók rendszeresen ígértek és adtak korrupciós pénzt azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit hozzájuk irányítsa,

illetve olyan egyéb kérések teljesítésért, mint a soron kívüli boncolás elintézése és a holttestek tárolási díjáról valótlan összegű számlák kiállítása.

Az egyik ilyen vállalkozó jogtalan előnyt ígért további négy, másik kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottnak, két boncmesternek, egy segédboncmesternek, valamint egy adminisztrátorként dolgozó nőnek is – ismertették a közleményben.

A korrupciót a Nemzeti Védelmi Szolgálat észlelte és derítette fel.

A Fővárosi Főügyészség az egészségügyi alkalmazottakat vesztegetés elfogadásával – kettejüket több rendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett alakzattal – vádolja – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!